hren

DO KRAJA GODINE 3 MILIJUNA I TRISTO TISUĆA PUTNIKA
Danas je u Zračnoj luci na Resniku po prvi put u prostorima novog terminala i drugi put u povijesti dočekan tromilijunti putnik, a stigao je letom OU 413 Croatia Airlines-a iz Frankfurta, a radi se o gđi. Caroline Undseth.

Rezultat je to pozitivnog trenda rasta broja putnika i zračnog prometa, pogotovo u ljetnom periodu. Naime, Zračna luka Split u prvih devet mjeseci bilježi rast prometa putnika od 6% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Do  kraja godine se očekuje promet od 3.300.000 putnika. Tromilijuntni putnik je dočekan tri tjedna ranije u odnosu na prošlu godinu. Samo u mjesecu srpnju kroz Zračnu luku Split prošlo je preko 723.000 putnika, što je također rekordan broj putnika u jednom mjesecu u povijesti ne samo Zračne luke Split nego i ostalih zračnih luka u Hrvatskoj. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa putnika i zrakoplova nastavit će se i u posezoni.
Prigodom dolaska ovogodišnjeg tromilijuntog putnika u Zračnoj luci Split priređena je mala svečanost na kojoj je direktor, gosp. Lukša Novak, sretnoj putnici čestitao i uručio prigodni poklon Zračne luke Split.

U ime uprave Croatia Airlines-a, direktor komercijalnih poslova, gosp. Slaven Žabo, uručio je dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru gđe. Caroline Undseth.

-Čestitam našim kolegama i partnerima iz Zračne luke Split na rekordnim putničkim rezultatima. Drago nam je što je jubilarni putnik zabilježen na našoj liniji iz Frankfurta na kojoj letimo tijekom cijele godine i putnicima omogućujemo izravnu vezu s jednim od najprometnijih europskih čvorišta. Vrijedi naglasiti da Croatia Airlines tijekom sezone izravno povezuje Split s 13 europskih odredišta, a letove u Frankfurt, München i Rim nastavljamo i tijekom zimskog razdoblja, te tako snažno pridonosimo poslovanju ZL Split - kazao je ovom prilikom Žabo.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij