hren
 

UVELIČALI MISNO SLAVLJE
Prijateljstvo lukšićkih pučkih pivača Sv. Cecilije i njihovog voditelja Nede Kovačeva  te KUD-a Pojatno, kao i prijateljstvo dva grada, Kaštela i Zaprešića, rezultiralo je nastupima gostiju iz Zaprešića u Trogiru i Kaštelima, gdje su domaćinima izveli dio svog bogatog repertoara.

Pučki pivači do sada su imali priliku nastupati pred publikom u Zaprešiću, a ovo gostovanje Zaprešićana, u organizaciji Odbora za međugradsku suradnju i njegove predsjednice Marijane Vulas,  uzvratni je posjet Kaštelanima.

Mješoviti zbor Kulturno-umjetničkog društva Pojatno iz Zaprešića, pod predsjedanjem Nade Turk, u pratnji  tamošnjeg tamburaškog orkestra Gaj, tako su ovog petka gostovali pri otvaranju ovogodišnje kiparsko – slikarske kolonije kod stare masline u Kaštel Štafiliću, a u subotu su održali koncert u Trogiru.

U nedjelju su gosti u župnoj crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću, bili dio misnog slavlja, koje je predvodio don Marijo Buljević te su pjevali zajedno s lukšićkom zborom i pučkim pivačima.
Nakon mise, zbor i tamburaši, pod ravnanjem Mladena Kuhara,  za sve zainteresirane održali su koncert ispred crkve, izvevši nekoliko narodnih, zabavnih i duhovnih pjesama iz svog kraja.

Treba napomenuti da su gosti iz Zaprešića imali se priliku upoznati i s pojedinim znamenitostima Kaštela pa tako i dvorcem Vitturi i legendom o Miljenku i Dobrili, u čemu im je pomogao muzejski pedagog Mario Klajić.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij