hren
 

PREMA KRAJU TJEDNA BIT ĆE SVE TOPLIJE, A TOPLO ĆE BITI I U NADOLAZEĆEM TJEDNU
Početak tjedna obilježilo je pretežno sunčano i suho vrijeme, ali i bura. Jutro u ponedjeljak je bilo svježe s temperaturama od 6 do 10°C u Zagori i 12 do 18°C uz obalu i na otocima. Danju je bilo natprosječno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 19 do vrlo toplih 25°C.

Do jačanja bure došlo je predvečer. Očekivano, najjača bura je puhala podno Velebita gdje je mjestimice bilo orkanskih udara blizu 120 km/h. Uz obalu Dalmacije većinom je puhala umjerena do pojačana bura s jakim, a ponegdje i olujnim udarima.


Temperature zraka u 20 sati (Pljusak.com)

Tijekom utorka bura će prestati i tijekom dana okrenuti na jedva primjetan vjetar zapadnih smjerova. Bit će pretežno sunčano i suho. Jutro će biti svježe, a danju većinom od 18 do 23°C.

Srijeda donosi djelomično sunčano vrijeme s nešto više oblaka krajem dana kada uglavnom samo ponegdje na jugu Dalmacije može pasti vrlo malo kiše. Puhat će umjereno i pojačano jugo koje navečer može imati jake do vrlo jake udare. Jutro će biti malo toplije, a najviše dnevne temperature od 19 do 24°C.

Četvrtak donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Iako će u većini predjela biti suho, ponegdje može pasti vrlo malo kiše. Jugo će postupno slabiti i navečer okrenuti na slabu buru. Bit će toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do čak 27°C.

U petak, subotu i nedjelju bit će pretežno sunčano. U petak ujutro umjerena bura, a u ostatku tjedna slab dnevni vjetar. Bit će natprosječno toplo s najvišim dnevnim temperaturama do 21 do 26°C.

Slično će biti i početkom nadolazećeg tjedna! Prave jeseni zasad nema na vidiku.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij