hren
 

MALI DIO UČENIKA SJEO U KLUPE
Četvrtak prijepodne u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj protekao je u štrajku nastavnog osoblja pa je tako bilo i u Kaštelima, gdje se štrajku pridružio značajan broj učitelja, nastavnika i profesora, a prema najavama ista situacija bit će i u četvrtak poslijepodne, kao i u petak.

U osnovnim školama Prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom i Ostrog u kaštel Lukšiću štrajkali su skoro svi učitelji i nastavnici, a u školama Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu i Kneza Trpimira u Kaštel Gomilici radili su tek pojedini nastavnici.

U ovim školama ravnatelji, potpomognuti rijetkim nastavnicima koji su radili, organizirali su skrb za djecu koja su pristigla u malom pa i zanemarivom broju, dok se dio djece, u dogovoru s roditeljima, odmah po dolasku u školu, vratio svojim kućama.

Srednja škola Braća Radić zabilježila je štajk skoro svih profesora pa nastave nije niti bilo.

Škola Bijaći u Kaštel Novom imala je ovog dana najveći broj, među kaštelanskim školama, nastavnika koji su radili pa je ravnateljica Jadranka Šošić za učenike predmetne nastave, koji su došli u školu,  uspjela organizirati provedbu tri nastavna sata, a nastava je održana i u pojedinim nižim razredima. U ovoj školi ovog dana provodio se i produženi boravak. Kako je najavljeno, štrajk u ovoj školi neće dovesti u pitanje projektni dan i Srdelijadu, koji se održavaju u petak.

Isto stanje kao i u prijepodnevnim satima bit će i u poslijepodnevnoj smjeni , a kako je najavljeno od strane sindikata, u Splitsko – dalmatinskoj županiji za sada se štrajk nastavlja i u petak pa će jednako stanje biti i zadnji radni dan ovog tjedna.

I dalje stoji sindikalna preporuka roditeljima da djecu, ako ne moraju, ne šalju na nastavu tijekom dana štrajka.

Prema neslužbenim najavama, u ponedjeljak, 14. listopada, nastava bi se u svim školama Splitsko – dalmatinske županije trebala  odvijati prema programu pa tako i u kaštelanskim školama, a u štrajku će biti djelatnici u nekim drugim županijama u Hrvatskoj.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij