hren
 

ZA SVE GENERACIJE ČITATELJA
Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja će se diljem Hrvatske provoditi tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, a ovogodišnja manifestacija posvećena je glazbi s motom „U ritmu čitanja“. Mjesec hrvatske knjige obilježit će i Gradska knjižnica Kaštela koja je pripremila cijeli niz događanja za sve generacije čitalačke publike.

Svečano otvaranje MHK u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela, u uorak 15. listopada u 19.30 sati, u Nadbiskupskom  kaštelu u Kaštel Sućurcu, proći će u znaku likovno – književne večeri Ribarske priče s izložbom i književnom večeri posvećene Jakši Fiamengu, uz Zdenku Bilušić i Grozdanu Cvitan.

Dan kasnije, u srijedu, GK Kaštela darovat će svim prvašićima i svim članovima GKK predstavu "Plesna haljina žutog maslačka", u kinu Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu, a u petak, 18. listopada, Kaštelanima će u goste ponovno stići Krešimir Mišak, a zainteresirani će se s njim družiti na književnoj tribini „Transhumanizam, budućnost i čovjek“

Tijekom mjesec dana u svim odjelima GKK bit će održan niz radionica, različitih tematika, s naglaskom na glazbu u književnosti, a 6. studenog bit će organizirana završnica nacionalnog čitanja na glas u Kaštel Sućurcu.
Prije samog kraja ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, 13, studenog , Gradska knjižnica upriličit će predstavljanje knjige čileanskih autora hrvatskih korjena „Trojica iz plemena“.

Kao i u godinama ranije GKK pripremila je i niz akcija, od upisa s nižim cijenama do besplatnog upisa za prvašiće, prodaju otpisanih knjiga, vraćanje knjiga bez plaćanja zakasnine, kao i natječaj u kojem se traži najstariji dokument i knjiga u Kaštelima te drugo.

Bogat program Mjeseca hrvatske knjige redovito ćemo najavljivati na Portalu grada Kaštela, a čitateljima preostaje da izaberu ono što im najviše odgovora i daju svoj obol ovoj manifestaciji.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij