hren
 

Kraj prošlog tjedna u Kistanjama je protekao u znaku obilježavanja 20. obljetnice dolaska Janjevaca u Kistanje, a na svečanoj akademiji u tamošnjem Domu kulture sudjelovala je i kaštelanska delegacija.

Tom prigodom održano je i predstavljanje monografije „Kistanje – Novo Janjevo 1991. – 2017.“, a tom događaju nazočili su i hrvatski demograf Stjepan Šterc, koji je bio jedan od glavnih protagonista doseljenja Janjevaca u Kistanje, Sebastijan Palić, predsjednik Hrvatskog društva Janjevo Zagreb i predsjednik nekadašnjeg Odbora za preseljenje, Pavao Palić, član udruge Janjevo i nekadašnji predsjednik Hrvatskog društva Janjevo, nekadašnji predsjednik udruge Janjevo Zagreb Smiljan Čolak, predstojnik Tiskovnog ureda HBK Zvonimir Ancić,  vodstvo Kistanja među kojima i donačelnik Kistanja Roko Antić, župnik Kistanja don Ivan Perković, bivši župnik mons. Nikola Dučkić, Marija Županović, dugogodišnja nekadašnja glavna medicinska sestra Opće bolnice Split koja je bila njegovateljica hrvatskih branitelja, predsjednik Časničkog zbora HVO-a iz Knina Tomislav Tokić,   Nikola Blažević, zamjenik župna Šibensko – kninske županije, Jure Zečević, nekadašnji savjetnik povjerenika Vlade RH za Grad Knin i drugi.

Kaštelanska delegacija na ovom događanju bila je brojna jer Kaštela i Kistanje vezuje dugogodišnje prijateljstvo, a između ostalih činili su je Milivoj Bratinčević, koji je u vrijeme dolaska Janjevaca u Kistanje radio u Ministarstvu useljeništva i bio voditelj Ureda toga ministarstva u Splitu, prof. dr. Mihovil Biočić, ratni ravnatelj Opće bolnice Split, Doris Grgurin, izaslanica gradonačelnika Grada Kaštela i potpredsjednica Gradskog vijeća Kaštela , Mirjana Baričević, predsjednica Udruge žena Katarina Zrinski iz Kaštela , Zoran Bonacin, bivši zamjenik gradonačelnika Kaštela te gospodarstvenici Ante Bašić iz Adriakamena te Ivica Antunović iz Ekografa, koji su svojim radom pomogli održavanju akademije te izdanju monografije.

U svečanom programu nastupili su mladi umjetnici iz Kistanja, kroz glazbu i stihove te kistanjska klapa Zvono, a cijeli program vodio je  književnik Ante Nadomir Tadić Šutra.
Kao uspomenu na ovu večer, službeni prijatelji Janjevaca iz ruku Roka Antića i don Ivana Perkovića, dobili su na dar umjetničke slike i skulpture u znak zahvalnosti  za sve učinjeno za Janjevce u Kistanjama.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij