OBNOVLJENI PROSTORI
Nakon višegodišnjeg uređenja ambulanti Doma zdravlja u Kaštel Starom, prije osam mjeseci započeli su i radovi na uređenju prostorija Hitne pomoći, koje se nalaze u istom objektu. Ukupan projekt uređenja objekta Doma zdravlja vrijedan je 3,5 milijuna kuna, a obnova prostora Hitne pomoći, koja je upravo završena, težila je više od milijun kuna.

Obnova je obuhvatila građevinske radove, projektnu dokumentaciju i opremanje.

- Zadovoljan sam učinjenim i mogu kazati da Kaštela, kao drugi grad po veličini u županiji, sada imaju jedan mali zdravstveni centar. Ovom prilikom zahvaljujem Gradu Kaštela jer su za vrijeme obnove osigurali alternativni prostor, a uz to tijekom sezone financiraju i jedan medicinski tim. Što zaželjeti djelatnicima ove ispostave nego što manje posla i manje problema – kazao je na otvaranju župan Blaženko Boban.

Što manje posla u radu djelatnicima Hitne pomoći zaželio je i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović te obećao i daljnju dobru suradnju te financiranje dodatnog medicinskog tima, a ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Leo Luetić naglasio je veliki broj intervencija koje tijekom godine obavljaju djelatnici kaštelanske ispostave Hitne pomoći.

- Ova ispostava godišnje u ambulanti obradi oko osam tisuća pacijenata te oko 2,5 tisuća intervencija na terenu, što je oko 25 pacijenata dnevno u ambulanti i njih sedam do osam na terenskoj intervenciji – naveo je Luetić.

- Nastojimo pacijentima stalno biti na usluzi no građani nas znaju zagušiti intervencijama koje nisu hitne pa nekada ne možemo reagirati kada je nekome stvarno hitno. Pokrivamo područje koje zajedno sa zaleđem obuhvaća i do 50 tisuća ljudi, a pripadaju nam i svi pacijenti zračne luke, marine Kaštela, starački domovi te veliko područje Kaštelanske zagore.  Zadnja kuća do koje moramo doći u udaljena je čak  55 minuta izuzetno brze vožnje od naše ambulante -  istaknula je ovom prigodom Brankica Božinović Vranić, voditeljica kaštelanske ispostave Hitne medicinske pomoći.

Čast da protokolarno prereže vrpcu na ulazu u obnovljene prostore, danas je pripala tehničaru Neni Biočiću, najstarijem između 28 djelatnika kaštelanske Hitne pomoći, a prostore je blagoslovio župnik Kaštel Starog don Franko Prnjak.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij