hren

PONAŠANJE ZA SVAKU OSUDU
Ovo je jutrošnja slika koja svakog prolaznika dočeka uz Cestu dr. Franje Tuđmana pokraj osnovne škole prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom, na mjestu predviđenom za postavljanje kontejnera za glomazni otpad, a kao primjer koji dajemo djeci i mladima kako se (ne)ponašati!

U petak su komunalnci poķupili i odveli ništa manje brdo otpada koje je na istom mjestu raslo iz dana u dan, a to se nažalost ponavlja iz tjedna u tjedan. Uz gomilu starih prozora, koji uz to što nisu ugodni oku, predstavljaju i opasnost za djecu zbog stakala na njima, madraca, kauča... netko (ili neki) su na tom prostoru "zbrinuli" i desetke vreća "šuta" kojima nije mjesto ni među glomaznim otpadom, a kamo li ovdje.

Dokud seže primitivizam i nepoštivanje svega i svakog, najbolje pokazuje i činjenica da se ništa manja hrpa krupnog otpada može vidjeti i ispod ogradnog zida staroseljskog groblja.
Svi sveti su pred vratima, brojni Kaštelani već obilaze i uređuju posljednja počivališta svojih najmilijih, a na jednom od ulaza u groblje je uz kontejnere nabacana hrpa starih vrata, fotelja i ormara kao najbolji dokaz kako pojedini naši sugrađani ne poštuju ni mrtve, a kamo li one s kojima žive.

Foto: PGK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij