hren
 

A je li istina da je Kim naš?
Kako naš?
Pa, Srbin.
Srbin?! Di će on bit Srbin, jeba te, pa on je Korejac, sjeverni, veliki vođa.

A kako će onda postat naša prva dama?
Ko? Kim Srbin i još naša prva dama? Pa ko ti je to reka?
Frizerka.
Koja frizerka? Otkad ti ideš u frizerke? Frizura ti je ka u Trumpa.
A to samo svratin na ćakulu. Ona mi je i rekla to za Kim Srbina, samo ne znan u kakvoj je vezi naš Škoro s njim?

Kakve veze Škoro sad ima?
To se i ja pitan. A znaš da je i on naš, Srbin.
Ma, Škoro je Imoćanin.
Je, ali kaže se da si ti odakle ti je i žena, pa...
Pa ti si skroz... Kim Srbin, pa evo i Škoro Srbin. Pa, ima li koji da nije Srbin?
Nema. Evo je i naš Velimir Bata stvarno Živojinović Stojković, a vi mi niste virovali.

Kako sad i on?
Pa, ne bi on gostija Škoru da nisu isti, a vidiš kako je vješto prikriva to, pa se slikava s Adolfovom slikom, pa oblačija naci uniformu, a mi budale sve virovali, ono ka ekstremno i to. A govorila sam vam ja da mi je sumnjiv, oblik glave je da je conkulast, ali ipak malo daje tamo na istok i to... a nisan znala da je Milić Hrvatina, mislila san da je naš.
Koji naš?
Pa, Jugoslaven, čak prije Jugosloven, sa o.
Bija je dok je Juga postojala, čak je i ekavicon govorija, ali kad je nestala, šta će, da se u Hrvatine, zaposlija i sina i sebe, zakon ponude i potražnje, trgovina na malo, na sitne duše i krupne ljude.

Pa, po tebi će ispast da je i Glasnović njihov, i Zekanović i...
I onda iz ormara izletija Zekanović: Aha, čuja sam vas, malo šta niste slavili pobjedu HDZ-a, nego spremate velikosrpsku agresiju uz pomoć Sjeverne Koreje!
Odakle sad ovi? Ma, nije to nego je najprije bija Kim Srbin iz frizerke, a Škoro za njim, odakle mu žena da je i on, pa uletija Milić, pa se pohrvatija i...ajme, Zakonita, šta si me smantala, pomakni malo tu željeznu koltrinu, da uđe zrak...
A Zekanović, da on sve čuje i vidi, ne možete uteć.

Kad upao Velimir Bata, da imamo li malo bijelog brašna, al' da nije oštro i...
Pa, Batooo, dođi ovamo da te izljubimo tri puta tri, šta ne reče da si naš, šta se sramiš.
On da koji naš, o čemu mi to...
Pa, ako je Škoro pravoslavno oženjen, a ti ga gostiš i ko zna šta gori radite, možda pečete prasence i slavite sve te parastose, znači i ti si, jer ne pada Velimir daleko od Škore, je li. Svi ćemo glasat za njega. Zamisli, svi su predsjednici do sad bili Hrvati, pa čak i oni komunjara Josipović, a sad presedan, dolaze naši na vlast. Bravo, Škoro, diko naša.

Ajd, ni MIlanović nije loš, ima šanse, bar mu je dida ustaša, a ona bidna sa posebnim potrebama za pjevanjem i jogurtima, o njoj nećemo ni govorit, valjda će dobit skrbnika. Ali kako me je ovo razveselilo s našim Miroslavom. Ma sve nekako mislim, ni to ime Miroslav nije baš naše, ono, Miroslav Ilić narodnjak srpski...
Pa Miroslav Tuđmanin, pa...
Čekaj! On je naš, ekstreman.
Je, ka i Škoro.

Pa ima li koji Hrvat, jeba te?! Da nije ovo malo 700.000 branitelja, ne bi se znalo za nas.

Kad, kuc, kuc. Mi smo iz sindikata, ja sam mali Vilim, pa skupljamo za članarinu, pa ta članarina ide nama u škrabicu i...
A radit, učit? Kad ćete radit?
Ja nikad, ali nastavnici oće jednoga dana, ali imamo novi transparent: Štrajkat oću - neka dica po kafićima loču. Bolje nego da se drogiraju, je li?

Istodobno, u šoping centru, pa u zahodu, mama je promatrala malu Esherihiju kako rola uzduž i poprijeko pisoara. Suze su joj došle. Pozvala ju je da dođe k njoj.
Što je, mama?
Čuj, Esherihija, ti si već odrasla i samostalna i došlo je vrijeme da ideš u neku stvar!
Esherihijin otac, Stafilokokolo moj, upravo se vratio s turneje po čučavcu. Prišao je tužnoj ženi i upitao je:  A di je naša Esherihija?
Išla je u neku stvar.
Dobro je, bilo je krajnje vrijeme, već sam bio mislio da će ostati uz nas, a znaš kako je kad se djeca vežu za roditelje - odu u neku stvar za čas.

I dok je mala Esherihija čekala priliku za uletit u neku stvar, uletija Blesi, koji je u dućanu otvorija bocu soka i poloka ga, pa bocu spremija na misto, da ajmeee, spasaaa, ufff. I taman bi bio zapeo patent da ga ima, kad ušle i neke Hrastovice i Obiteljkice i da ajmeee, spasaaa. A Blesi se zagleda, da gospođe, otkad vi to radite u muški zahod i...oasssti pasa, koja komadina, nisan zna da vi...
A gospođa Markić, da kaj Komadina, pa to je župan, ne.
A dobro, kako oćete, ali imate komad župana, ohoho, župančinu, možete s njim marširat kroz život bez srama.
Ona, da sve je počelo od Istanbulske, vidite koliko je to, ne. Ufff, kaj me sad peče!
Evo i mene peče, jeste li, ne mogu izdržat, ajmeee.
A mala Esherihija se vozala malo po Blesiju, malo po Hrastovicama, dok ju je i otac Stafilokokolo moj, pratio i ulazio u sve kanale i pore društva.

E, da, umalo zaboravija najvažnije, Ecija Ojdanić prominila boju kose, a Ella Dvornik postole. I Maja Šuput je tu negdi.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij