hren
 

PODACI O DOLASCIMA I NOĆENJIMA
Mjesec listopad sve je počastio lijepim vremenom i visokim temperaturama pa je u Kaštelima u ovom dijelu godine boravio značajan broj gostiju, njih 4644, koji su ostvarili 15149 noćenja.

Ovi turistički rezultati posebno su značajni ako se uzme u obzir da je broj gostiju tijekom listopada bio veći za 44 posto nego u istom mjesecu prošle godine, a porast broja noćenja iznosi 21 posto.

Kaštelanski turizam pokazuje i porast broja gostiju i broja noćenja tijekom svih deset mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani  i to porast od 14 posto u dolascima i devet posto u noćenjima.

KAŠTELA  DOLASCI I NOĆENJA 2019 /2018, KOMERCIJALNI - kategorizirani SMJEŠTAJ

Kao najbrojniji izvansezonski gosti u listopadu su bili Nijemci, koji su ostvarili 19 posto od ukupnog broja noćenja tijekom tog mjeseca, potom su Britanci sa 14 posto, domaći gosti sa 12 posto udjela, Korejanci i Švicarci sa šest posto udjela i ostali.

U razdoblju od siječnja do listopada, u komercijalnom smještaju najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Poljske sa 16 posto, Nijemci sa 15 posto, Česi sa sedam posto te Britanci, Francuzi i domaći gosti sa šest posto udjela u ukupnom broju noćenja.

 - Treba naglasiti da je broj dolazaka gostiju s tržišta Velike Britanije i Francuske, povećan u odnosu na 2018. godinu za 30 posto, a broj noćenja tih gostiju za 35, odnosno 33 posto.
Broj noćenja ostvaren je u 1813 objekata sa oko 10 tisuća kreveta, od čega je u privatnim domaćinstvima oko 9,1 tisuća kreveta.

Od 1. siječnja do 31. listopada u Kaštelima je, od strane nautičara, ostvareno oko 40 tisuća dolazaka te 265 tisuća noćenja - informirala nas je direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij