hren
 

POGLEDAJTE KAKO SU VEČERAS IZGLEDALE KAŠTELANSKE RIVE
Nešto iza 20 sati, jugo koje je tijekom poslijepodneva donijelo nevolje stanovnicima južnog dijela Kaštela, ponešto je oslabilo, a s njegovim slabljenjem smanjili su se i problemi, iako se, prema najavama stručnjaka, u tijeku noći ponovno očekuje pojačanje.

Kaštelanska riva uglavnom je pusta, stanovnici su, prema mogućnostima, zaštitili svoje stambene i gospodarske prostore koji se nalaze u neposrednoj blizini mora, ulice su pune stijena i šljunka, a na pojedinim područjima leže grane slomljenih tamarisa i drugog drveća, zbog čega prometovanje tim dijelom Kaštela nije u potpunosti sigurno. Problem predstavljaju i brojne začepljene šahte, ali i plima koja je u tijeku.

U donjokaštelanskim portima tijekom poslijepodneva potonulo je nekoliko brodica, od toga njih pet na području od porta u Novom do Rotonda. Tamošnji vlasnici brodica dežuraju i prate situaciju, jer su meteorolozi najavili u jutarnjim satima srijede okretanje vjetra na garbinadu, koja upravo brodovima u novskoj lučici, može donijeti dodatne probleme.

Kako su najavili nadležni, sutra ujutro stići će nove količine pijeska pa će, u slučaju potrebe, ponovno biti dostupne vreće s pijeskom za zaštitu. No ipak, svi se nadaju da potrebe za dodatnim vrećama neće biti.
 

Foto/Video: Portal, Ivana.T, Jakov.S, Ante, Katarina


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij