hren
 

Nakon svih problema koje je izazvalo tijekom jučerašnjeg poslijepodneva te prvih sati večeri, olujno jugo u tijeku noći nekoliko je puta pojačavalo i slabilo, no jutro je ipak u Kaštelima dočekano nešto mirnije.

Tijekom nekoliko sati jugo, koje je puhalo i više od 130 km/h, u kombinaciji s visokom plimom, poplavilo prostore objekata uz samu kaštelansku obalu, potopljeno je više brodova, slomljeno je nekoliko stabala, dio ulica, zbog nanosa, nije siguran za prometovanje, a u svemu tome, uz same vlasnike objekata, najviše posla je bilo za kaštelanske vatrogasce te djelatnike Vlastitog komunalnog pogona.
Svi oni već su od ranog jutra na terenu, nastoje ukloniti polomljeno granje i nanose sa ulica uz obalu te se zbrajaju štete, koje su „na prvu“,  kako su nam kazali nadležni,   u skladu s očekivanjima i višegodišnjim iskustvom pri ovakvim vremenskim nepogodama.

Isto tako, kako nam je kazao upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj, jutros su stigle nove količine pijeska, koje će se građanima dijeliti, ako za to bude potrebe. No, meteorolozi predviđaju djelomično smirenje vremena do kraja dana.

Ako ipak dođe do novih pogoršanja i potreba za dodatnim vrećama s pijeskom, kao vidom fizičke zaštite, građani se mogu javiti Mati Gotovcu iz Vlastitog komunalnog pogona, pozivom na broj mobitela 098 328 087,

Upozoravamo građane kako najnovije vremenske prognoze smirivanje juga najavljuju tek za četvrtak, dok se i danas očekuje jugo u jačanju.

Foto: M.M.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij