hren
 

Srednja škola Braća Radić ugostila je ovog petka zastupnicu u Europskom parlamentu Željanu Zovko. Razlog posjeta uvažene zastupnice bila je dodjela plakete Škole ambasadora Europskog parlamenta kaštelanskoj srednjoj školi.

Taj status škola je stekla zbog sudjelovanja u programu "Škola ambasador Europskog parlamenta" koji od školske godine 2016./2017. provodi se u svim državama članicama Europske unije.

Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imaju kao europski građani, a kaštelanski srednjoškolci u program su uključeni od školske godine 2018./2019.
Prošle školske godine tim učenika pod vodstvom pedagoginje Sanje Rozge upoznao se s radom Europskog parlamenta te ustrojstvom Europske Unije te je svoja znanja prenosio ostalim učenicima, osobito završnih razreda koji su prvi pt mogli sudjelovati na europarlamentarnim izborima i time utjecati na političku sliku Europe i svoje budućnosti.

Zastupnica Željana Zovko ovom prigodom približila je nazočnim učenicima sliku o radu zastupnika u EU parlamentu, povlastice koje Europska Unija donosi svojim građanima, a osobito mladima. Učenici su pak iznijeli svoja iskustva u korištenju upravo tih povlastica. Grupa učenika programa Agrotehničar i Agroturistički tehničar predstavila je Erasmus+ projekt Vitikultura u kojem je 11 učenika u pratnji nastavnice Vesne Režić Dereani dvadeset dana boravilo na stručnoj praksi u portugalskom gradu Montijo.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij