hren
 

ZANIMLJIVA PREDAVANJA
Udruga maslinara Kaštela Mastrinka organizira predavanja o maslinarskim aktivnostima u narednom periodu kao i o permakulturi. Predavanje pod nazivom „Maslinarske aktualnosti“ održat će dr. sc. Tatjana Klepo sa Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša i ZCI CroP-BioDiv-a pri čemu će staviti naglasak na aktivnosti koje bi se trebale provesti u maslinicima nakon berbe.

Osim korisnih informacija za one koji još nisu priveli kraju berbu bit će govora o gnojidbi, o zaštiti maslina i tretiranju protiv bolesti i štetnika koje je neophodno obaviti nakon berbe.

Drugo predavanje pod nazivom „Dizajn održivih sustava – permakulturna rješenja“ održat će Ivan Rako i Marin Kanajet iz udruge Permakultura Dalmacija. Permakultura je od samih začetaka nastala kao odgovor na rastuće ekološke i društvene probleme. Oblikovanjem prostora, od vrta do velikih farmi, od balkona do gradskog kvarta, nastoje se detaljnom analizom i cjelovitim dizajnom postići učinkoviti sustavi koji se temelje na rješenjima iz prirode. Takvim djelovanjem na prostor i društvo: obogaćivanjem tla, upravljanjem vodom, energijom i težnjom ka lokalnoj ekonomskoj razmjeni permakultura nudi praktična životna rješenja koja brinu o prirodi, zajednici i kvaliteti čovjekovog života. 

Predavanja će se održati u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. u 18:30 sati u prostorijama Gimnazije u Kaštel Novom (bivša zgrada Osnovne škole Bijaći). Svi zainteresirani su dobrodošli.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul