hren
 

ZAPOČEO KAŠTELANSKI ADVENTSKI PROGRAM
- Pred nama je 35 dana bogatog programa za sve generacije i nadam se da će u njemu svatko pronaći nešto za sebe. Želim  vam da se u danima Adventa ispune sve vaše nade i želje te da ste ispunjeni mirom i radosti.  Dobar vam  provod u veselom raspoloženju – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović okupljenima ove nedjelje u Novom parku u Kaštel Lukšiću i tako ovogodišnji „Advent u Kaštelima“ označio otvorenim.

A potom je na pozornicu stigao veseli Luka Nižetić, kojem je pripala „dužnost“ da prve večeri adventskog programa u Kaštelima, zabavi brojnu publiku svih generacija.  Luka je, uz prateći bend, izvodio cijeli niz hitova, a  u izvedbi većine pjesama imao je i pomoć okupljenih Kaštelana i gostiju koji su se odazvali pozivu na otvaranje adventskog zabavnog programa.

Novi park u Kaštel Lukšiću ove je večeri bio obasjan tisućama svjećica i brojnim svjetlećim figurama, kojima su se najviše obradovali najmlađi, dok su oni nešto stariji s odobravanjem pozdravili sve ono što im se nudilo na ugostiteljskim kućicama, od kuhanog vina i fritula do uštipaka, kobasica i druge gastro ponude. A i ledena površina obližnjeg klizališta u niti jednom trenutku nije bila prazna.

- Mislimo da je ovo pravi pogodak, sva događanja staviti na jedno mjesto. Djeca su oduševljena šarenilom i svjećicama, ali mi ćemo jedan dan doći bez njih kako bi probali ono što se na kućicama nudi. Večeras smo ipak koncentrirani na koncert i ukrase. Sve nam izgleda odlično – kazao je mladi bračni par Kranjac.

- Pola sata sam čekao fritule, koliki je red, odnosno koliko je ljudi ovdje. Park je veliki i ne izgleda previše ljudi, ali dojam vara. Mislim da smo napokon dobili odgovarajuće mjesto za ovakvo događanje. Iako mi je u Starom bilo skoro na pragu od kuće, mislim da  vridi malo prošetat. Ne znam koliko ću često uspit doć tijekom tjedna, ali eto me svakako na Crvenu jabuku, Vigor, Psihomodo pop – nabrojio nam je Mislav Grgić, a slično njemu razmišljali su i svi ostali koje smo pitali za prve ocjene lokacije, sadržaja i programa pa je, prema svemu sudeći , pred Kaštelanima jedan iznimno zabavan prosinac.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul