hren
 

I DALJE RAST BROJA TURISTA
Zadnji brojčani podaci o dolasku i noćenju turista u Kaštelima i dalje pokazuju rast broja gostiju pa je tako u studenom u Kaštelima boravilo 1.485 turista što je za 70 posto više nego prije 12 mjeseci. No za razliku od lani, turisti su u prosjeku u Kaštelima proveli manje dana pa je rast broja noćenja tek tri posto, odnosno ostvareno je 3.559 noćenja u odnosu na 3.452 noćenja u studenom prošle godine.

U svih dosadašnjih 11 mjeseci u Kaštelima je boravilo 115.062 turista, što je za 14 posto više nego u razdoblju siječanj – studeni prošle godine, koji su ostvarili 635.143 noćenja, za devet posto više nego lani u istom razdoblju.

Prema podacima e-visitora najveći broj noćenja ostvarili su domaći gosti, koji su činili 29 posto, potom slijede gosti iz Koreje sa 20 posto, BIH sa 16 posto,Makedonije sa  šest posto, Indije i SAD-a sa četiri posto, Crne gore, Srbije i  Njemačke sa tri posto, Austrije sa dva posto od ukupnog broja gostiju te iz velikog broja zemalja u manjem postotku.

- Zanimljivost koja se ponavlja svake godine je u tome da je struktura gostiju izvan sezone potpuno drugačija nego u sezoni i daje puno mogućnosti za napredak, posebno sa tržišta SAD, Koreje, Indije , Kine i drugih dalekih rastućih tržišta – kazala je direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.

Tijekom 11 mjeseci sastav gostiju činili su gosti iz Poljske sa 16 posto, zatim slijede gosti iz  Njemačke sa 15 posto, Češke sa sedam posto, Hrvatske, Britanije i Francuske sa šest posto, Slovenije sa pet posto, Norveške  i Slovačke sa četiri posto, Mađarske, Švedske i Austrije sa tri posto i drugi.

Treba napomenuti da je postotak dolazaka gostiju iz Velike Britanije i Francuske povećan u odnosu na lani za 30 posto, odnosno 35 posto u broju noćenja – nadodala je Maršić.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij