hren
 

SVIJEĆU LJUBAVI UPALILI ŠTIĆENICI CENTRA MIR
Na velikom adventskom vijencu u Đardinu u Kaštel Novom, koji su i ove godine izradili učenici i djelatnici srednje škole Braća Radić, ove je nedjelje upaljena još jedna svijeća.

Drugu adventsku svijeću upalili su korisnici i djelatnici Centra za rehabilitaciju Mir iz Rudina, zajedno s ravnateljem Boškom Rozgom, dok je službu riječi predvodio  župnik novske župe don Darijo Čorić.

-Palimo drugu adventsku svijeću ovdje oko spomenika koji su Kaštelani podigli svojim svećenima žrtvama komunizma, koji su dali najviše što su mogli svojoj braći sestrama, svoje živote, to je ljubav. Ispred nas je nedjelja Caritasa, svjedočanstva ljudske i kršćanske ljubavi, i dok palimo ovu svijeću zapalimo i svjetlo u svojim srcima za sve one koji su potrebni naše blizine i naše dobrote,  neka ona bude proglašena svijećom ljubavi koja će goriti u našim srcima i kada dođemo u svoje obitelji i kada nam Bog dade nadahnuće da otvorimo svoja srca za one koji su u potrebi – istaknuo je je ovom prigodom don Dario Čorić.

Brojne vjernike okupljene oko adventskog vijenca, božićnim pjesmama i napjevima „ugrijali“ su Pučkih pivači Donji Kaštili, članovi župnog zbora župe sv. Ivana Krstitelja iz Kaštel Starog, ženska klapa Štorija te VIS Snaga vjere iz Kaštel Novog.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul