hren
 

U PREPUNOM KULTURNOM CENTRU ODRŽAN TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT KUD-A 7 KAŠTELA I PRIJATELJA
U Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću sinoć je sve odisalo zajedništvom i božićnim duhom, baš kao i uvijek kada je riječ o koncertu  „U radosti zajedno“, kojeg već tradicionalno organizira KUD 7 Kaštela u suradnji sa svojim brojnim prijateljima.

Stoga ne čudi što se i ove večeri doslovno tražila stolica više, a mnogima nije bilo teško ni prestajati na nogama čitav koncert kako bi mogli uživati u izvrsnim glazbenim i plesnim izvedbama, ali ujedno i pomogli potrebitim župljanima lukšićke župe Uznesenja BDM, s obzirom na njegov humanitarni karakter.

Uz domaćine, koji su  publiku po tko zna koji put osvojili trogirskom Kvadriljom i Starim Splitskim plesovima, na koncertu su se dvjema pjesmama predstavili i članovi Zbora mladih „VIS Signum“ iz Kaštel Lukšića. Miljenici publike, barem kada je o Večerima dalmatinske pjesme riječ, klapa „Sv. Jeronim“ iz Kaštel Gomilice, svih je svojim kolendama nakratko odvela do otoka Brača, a  sućuračkog KUD-a „Putalj“ i solinske „Salone“ pjesmom i plesovima do Zlarina i Korčule, u čemu im je pomogao i polaznik hrvatske škole folklora Lovre Grgić pratnjom na mijehu.

Nikog ravnodušnim nije ostavio ni nastup mandolinskog orkestra kulturno umjetničke udruge „Andrija Matijaš Pauk“ iz Marine, odabravši za početak svog nastupa pjesmu Scorpionsa „Wind of change“, da bi se ubrzo vratili vedrim božićnim ritmovima.

No, šlag na kraju ove predivne glazbene večeri svakako je bio nastup štićenika  Centra za rehabilitaciju „Mir“ iz Rudina, koji su i ovom prilikom pokazali koliko im znači što su iz godine u godinu dio ove priče. Prepuna dvorana Kulturnog centra uzvratila im je zapjevavši zajedno s njima „Oj pastiri čudo novo“, dok su na kraju koncerta svi zajedno publici poklonili svima dobro znanu „Narodi nam se kralj nebeski“.

Svim prijateljima, koji su svojim nastupima uveličali ovu večer, ali i samoj publici, u ime domaćina riječi zahvale uputio je predsjednik KUD-a 7 Kaštela Vedran Vanjeka, ističući kako im je želja bila u ovo blagdansko vrijeme promicati zajedništvo i radost iščekivanja Božića te pružiti pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij