hren

Čini se da se ove godine vremenske (ne)prilike trude biti što manje naklonjene Adventu u Kaštelima. Od samog otvorenja sva događanja u Novom parku praćena su kišom, vjetrom i niskim temperaturama tako da ni ovaj petak nije bio iznimka. Međutim, da se ne boje ružnog vremena, dokazali su naši najmlađi sugrađani koji su u veselom blagdanskom duhu dočekali svetu Lucu.

Ova kršćanska mučenica, poznata je kao zaštitnica kovača, vratara, ratara, lađara, staklara, krojača, tkalaca, pisara i slijepih osoba, a djeci je, pak, jedna od najdražih svetica, jer ih na današnji dan dariva slatkim malim poklonima skrivenima ispod jastuka ili u čarapici.
Danas su svetu Lucu u Lukšiću dočekale različite grupe mališana, većinom vrtićke i rane školske dobi u pratnji svojih roditelja, teta, baka i djedova. 

Sve je započelo prigodnim zabavnim programom uz pjesmu, ples, recitaciju i predstavu koje su vrijedni mali umjetnici iz kaštelanskih vrtića i dječjeg doma „Miljenko i Dobrila“ pripremili za svoje vršnjake.
Vrhunac događanja i ono što su djeca s nestrpljenjem iščekivala bio je sami dolazak svete Luce na tovaru i bacanje slatkih poklona, nakon čega je uslijedilo fotografiranje. Nažalost, posjećenost je zbog vremenskih uvjeta bila puno manja nego što bi bila da se vrijeme odlučilo smilovati Adventu. Ipak, oni koji su došli zasluženo su sa sobom kući ponijeli pune džepove slatkih poklona.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij