hren
 

ADVENT UZ NAJMLAĐE
Adventski program za djecu nastavio se i ove subote nastupima vrtićke djece i mlađih osnovnoškolaca. Uz pratnju svojih voditelja i podršku roditelja, bližnjih i prijatelja, plesali su, pjevali, glumili i recitirali na pozornici ''Adventske čarolije'' u Novom parku u Kaštel Lukšiću.

Dok su ostali strpljivo čekali svoj red na nastup, voditeljica programa Ana Meter prve je na scenu pozvala male glumce iz KUD-a ''Karol Wojtyla''. Oni su se predstavili sa igrokazom prigodnog naziva ''Adventske šeprtlje'' a pripremili su ga uz pomoć Doris Grgurin i Martine Kurbaše. Uslijedilo je nastup djece iz vrtića ''Tratinčica'' koja su izvela plesnu koreografiju ''Patuljci'', zatim je ''Kaštelansku kolendu'' otpjevao zbor vrtića ''Smokvica'' a djeca iz vrtića ''Tamaris'' izvela su igrokaz ''Božićni ukrasi'' i recitaciju ''Zimska čarolija''.

Djeca iz vrtića ''Čarobni pianino'' u nekoliko grupa, pjevala su i plesala na pjesme ''Santa Claus is coming to town'', ''Kao pahulja'', ''Božić bijeli'', ''Jingle bell rock'' i ''Sretan Božić svakome''  a izveli su i recitaciju ''Čarobna noć''. Uz bljeskove fotoaparata i mobitela, najmlađi su za svoje nastupe nagrađeni i velikim aplauzom.

Oni nešto stariji iz Osnovne škole ''Bijaći'' iz Kaštel Novog stigli su također u velikom broju sa pregršt prigodnih izvedbi. Nastupali su učenici prvog A i D , drugog B, D, i E te, trećeg i četvrtog C razreda, oni su također u grupama pjevali, plesali i recitirali pa su za uspješne izvedbe kao i njihovi prethodnici pobrali pljesak okupljenih.

Božić je sve bliže a maleni Kaštelani, svojim su veselim nastupima još jednom probudili i dozvali svu raskoš i toplinu božićnog duha.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij