hren
 

UZ KAŠTELANSKU KOLENDU
Kada smo prošle godine pisali o nesvakidašnjim jaslicama obitelji Kovačev u Kaštel Lukšiću, domaćin Špiro Kovačev naglasio je da su vrata njihovog doma otvorena za sve one koji žele doći vidjeti jaslice, a među onima koji su taj poziv iskoristili i stigli u posjet ovog petka, bili su mališani dječjeg vrtića Smokvica u Kaštel Kambelovcu.

No nisu mališani, predvođeni svojim odgojiteljicama  Mirelom i Sandrom, stigli tek onako, već u sklopu projekta „Iz bakine škrinjice“, na kojem njihove tete s njima rade cijelu godinu.

- Cilj nam je da djeca sačuvaju svoj nacionalni identitet, svoju kulturu i jezičnu baštinu. Ruski književnik Aleksandar Solženjicin kazao je „da bi uništio jedan narod, moraš prvo sasjeći njegove korjene“. Mi kao čuvari baštine nećemo to dopustiti – kazala nam je teta Mirela.

Djeca su razgledala jaslice i bila očarana, a zauzvrat obitelji Kovačev poklonili su toplu dječju izvedbu Kaštelanske kolende, baš kako se kolendavalo u neka stara vremena.

Na odlasku mališani su zahvalili svojim domaćinima, a zahvale su upućene i Gradskom društvu Crvenog križa Kaštela, koje im je ovog kišnog jutra osiguralo prijevoz.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul