hren
 

Danas u ponoć završava službena promidžba za predsjedničke izbore u Hrvatskoj, koji će se održati u nedjelju, 22. prosinca te nastupa izborna šutnja, koja će završiti zatvaranjem biračkih mjesta u nedjelju navečer.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva,  3.854.747 osoba s pravom glasa u nedjelju će moći dati svoj glas nekome od kandidata na više od 6.530 biračkih mjesta u državi i inozemstvu. Na glasačkim listićima bit će 11 kandidata, Nedjeljko Babić (HSSČKŠ), Anto Đapić (DESNO), Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), nezavisni kandidati Dario Juričan i Mislav Kolakušić,  Dean Kovač (HSLS), Zoran Milanović (SDP), nezavisna kandidatkinja Dalija Orešković, Katarina Peović (RF), Ivan Pernar (SIP) te nezavisni kandidat Miroslav Škoro.

U Kaštelima će u nedjelju 35.827 birača svoj glas jednom od kandidata ili kandidatkinja moći dati na 21 biračkom mjestu, ovisno o adresi stanovanja.

Kako smo naveli, noćas od ponoći na snazi je izborna šutnja, iako Kaštelani uglavnom neće vidjeti posebnu razliku, jer tijekom 15-ak dana, koliko je trajala službena promidžba niti jedan kandidat nije došao u Kaštela. Dio kandidata i nije odradio neke posebne turneje, jer su provodili jeftinije i jednostavnije kampanje, no Kaštela tijekom predizborne promidžbe nije posjetio niti jedan kandidat u čiju je promidžbu potrošen značajan novac, a sami kandidati kroz Kaštela su prolazili na svom putu od Trogira do Solina, Klisa, Splita.
Praksa je to koja Kaštelanima nije nepoznata, a nisu im poznati njeni razlozi, tek se može nagađati da dio kandidata ili i dalje Kaštela drže predgrađem Splita, ili su unaprijed uvjereni u rezultate koje će u ovom gradu ostvariti ili su im gradske organizacije njihovih stranaka u Kaštelima potpuno nevažne.
No, iako rijetko i kaštelanski birači na različitim izborima u godinama ranije pokazali su da ih ne treba uvijek uzimati zdravo za gotovo te da i u ovom gradu borba za političku vlast može biti neizvjesna.

Biračka mjesta u Kaštelima svoja vrata otvorit će u 7 sati, a zatvoriti u 19 sati. Tijekom tog vremena svi građani Kaštela s pravom glasa mogu pokazati svoju biračku volju i na glasačkom listiću zaokružiti kandidatkinju ili kandidata za koje misle da će najbolje obnašati funkciju predsjednika države.

Popis kandidata možete vidjeti OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij