hren
 

PRODAJNA IZLOŽBA SLIKA
Konferencijski prostor novog Centra u Kaštel Gomilici ovog je petka na jedan dan postao galerija s izloženih osamdesetak umjetničkih slika, a ujedno i mjesto prepuno humanosti, empatije i dobročinstva, pri čemu su svi nazočni imali jedan cilj, pomoć Centru za rehabilitaciju Mir u Rudinama.

Izložene slike, uglavnom  s motivima bliskim Dalmaciji, jedan su dio onoga što je nastalo tijekom godina u likovnim kolonijama koje u planinarskom domu Putalj organizira HPD Kozjak. Autori slika svoja djela po završetku kolonije uglavnom poklanjaju organizatorima, a planinari tim djelima nastoje pomoći u različitim humanitarnim akcijama. Tako su ovog puta došli na ideju da uz zajedničku organizaciju prodajne izložbe, slike ponude zainteresiranima, a prihod namijene Centru Mir u Rudinama.
I tako se zakotrljao kamen dobročinstva, pri čemu su se u cijelu priču uključili kaštelanski Rotarijanci te Grad Kaštela i to kako bi Centru Mir osigurali novu, adekvatnu glavnu kuhinju te olakšali svakodnevno funkcioniranje Centra koji skrbi o djeci i odraslima s teškoćama u razvoju i s intelektualnim teškoćama kroz niz programa, a uz te programe osigurava potrebitim sugrađanima i dostavu pripremljeni obroka.

- Kuhinja Centra izgrađena je prije 22 godine, kada je Centar krenuo s radom, odnosno u vrijeme kada su tu boravili samo korisnici trajnog smještaja. Proširenjem djelatnosti i značajnim povećanjem broja korisnika u više programa, postala je nedostatna za sve potrebe. Uz to, kućanski aparati u njoj osjetili su zub vremena i jednostavno smo u situaciji da djelatnice ulažu maksimalne napore kako bi ta kuhinja zadovoljila osnovne tehničke uvjete – kazao je o potrebi hitne rekonstrukcije ravnatelj Mira Boško Rozga.

Ravnatelj Rozga ove je večeri zahvalio svima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za zajednički cilj, a između ostalih posebne zahvale otišle su na adresu sućuračkih planinara i njihove članice Ivane Perković, svih kaštelanskih Rotarijanaca, posebno  Joze Cikojevića, Ivice Šunjerge i Petra Pilića, udruge Sveti Jeronim, Marijane Vulas, Grada Kaštela, Portala grada Kaštela, našeg fotografa Luke Ištuka i drugih, a  velike zahvale otišle su na adrese svih umjetnika čije su se slike ove večeri našle na izložbi.
Cijelu akciju pozdravio je i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, obećavši pomoć Grada u ostvarenju cilja, kao i uključivanje resornog Ministarstva.
A za ostvarenje cilja, odnosno rekonstrukciju glavne kuhinje,  Centru Mir  bit će potrebno oko 650 tisuća kuna, a zajedničkim angažmanom i taj cilj je ostvariv.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul