hren
 

NASTAVLJENA TRADICIJA DRUŽENJA ČLANOVA PŠK SRDELA I SUGRAĐANA
Tradicionalno druženje članova PŠK ''Srdela'' sa sugrađanima iz Kaštela održalo se i ove godine pod šatorom na brcu u Kaštel Starom. Spremao se a zatim dijelio bakalar te uz njega i vino. Svemu je prethodilo potapanje i kićenje jelke u lučici a cijeli događaj uljepšan je i pjesmom pivačica KUD-a ''Putalj''. Događaj se odvio. pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i Turističke zajednice Grada Kaštela te uz pomoć HVIDRA-e Kaštela

Jugo i kiša nisu mogli ništa roniocima PŠK Srdela, Anti i Hrvoju koji su u prijepodnevnim satima subotnjeg jutra, okitili i potopili jelku na morsko dno u lučici u Kaštel Starom. Kazali su kako im je unatoč valovima koji su ih valjali i otežavali zadaću, ovo ronjenje bilo užitak.

Nekoliko desetaka metara dalje, na brcu pod šatorom, natiskali su se građani spremni za degustaciju bakalara, kojeg su uz članove PŠK ''Srdela'' ove godine pripremali renomirani kaštelanski kuhari Nikola Tomić, Soniboj Grgin, Frane Badrov i Tonči Zekić. Za oko tisuću porcija utrošili su 80 kg bakalara, 40 kg kapule, 200 kg krumpira a kako su nam kazali nije nedostajalo ni luka, maslinova ulja, vina i ostalih mirodija sa kojima su oplemenili jelo.

Kuhari su uložili svoje vrijeme i iskustvo u ukusne porcije koje je uz članove Srdele građanima dijelio i sam gradonačelnik Denis Ivanović. Po reakcijama građana dalo se zaključiti kako im se marenda  zalivena kapljicom vina jako dopala te su mnogi poželjeli reprizu i dogodine. Cijeli događaj zaokružile su svojim bogatim glasovima pivačice KUD-a ''Putalj'', koje su izvele nekoliko tradicionalnih Božićnih pjesama i napjeva, te tako dodatno uljepšale tmurni južni dan.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul