hren
 

Jutros od 7 sati u Kaštelima ali i širom Hrvatske otvorena su birališta na kojima će građani danas sve do 19 sati odlučivati o tome tko će zasjesti u predsjedničku fotelju narednih pet godina.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva,  3.854.747 osoba s pravom glasa ove nedjelje može glasovati na više od 6.530 biračkih mjesta u državi i inozemstvu, dok će 35.827 birača u Kaštelima svoj glas jednom od kandidata ili kandidatkinja u utrci za Pantovčak moći dati na 21 biračkom mjestu.

Na glasačkim listićima imena su 11 kandidata koje možete zaokružiti ukoliko držite da će najbolje obavljati dužnost predsjednika ili predsjednice u idućem mandatu: Nedjeljko Babić (HSSČKŠ), Anto Đapić (DESNO), Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), nezavisni kandidati Dario Juričan i Mislav Kolakušić,  Dejan Kovač (HSLS), Zoran Milanović (SDP), nezavisna kandidatkinja Dalija Orešković, Katarina Peović (RF), Ivan Pernar (SIP) te nezavisni kandidat Miroslav Škoro.

Prve privremene rezultate predsjedničkih izbora DIP će objaviti  već sat vremena nakon zatvaranja birališta, u 20 sati, na svojoj mrežnoj stranici www.izbori.hr, a rezultati će se dalje ažurirati svakih 10 minuta. Podatke o odazivu birača, brojčano i u postotcima, DIP će objaviti  u podne i u 17 sati, a sadržavat će podatke o odazivu do 11,30 sati te do 16,30 sati, a rezultate možete pratiti i na stranicama Portala grada Kaštela.

Ako nijedan kandidat ne osvoji natpolovičnu većinu u prvom krugu utrke za predsjednika Republike Hrvatske, na birališta ćemo ponovno početkom iduće godine,  već 5. siječnja.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul