hren
 

GOSTI CAMBI I SVETI MIHOVIL
Kaštelanska ženska klapa Neverin i ove je godine na blagdan Bogojavljenja, svojim sugrađanima poklonila svoj već tradicionalni Božićni koncert, a uz Neverinke na koncertu u župnoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije u Kaštel Lukšiću, božićne, duhovne i marjanske pjesme ove su večeri izvodili i njihovi gosti policijska klapa Sveti Mihovil i kaštelanska klapa Cambi.

Klapa Neverin tijekom 16 godina svog rada, svoju vrijednost dokazala je brojnim visokim nagradama i pobjedama na festivalima klapske pisme, čime se slobodno mogu svrstati u sam vrh ženskog klapskog pjevanja. Njihov repertoar je raznovrstan, a posebno mjesto u njihovim izvedbama zauzimaju duhovne pjesme pa su tako uz nosač zvuka pod nazivom „Neverin“, koji donosi standardnu klapsku pismu, snimile i nosač zvuka „Bogorodici“, s potpuno duhovnom tematikom.

A ove su večeri pred kaštelanskom publikom izvele cijeli niz božićnih i duhovnih pjesama poput „Rodilo ti žito i šenica“, „Oj, pastiri“, „Ave Maria – Predvečerje tiho pada“, „Zdravo Marijo“, „Majko ljubeziva“, „Kraj tvoje duše moje“, „Kad se Isus ditč u Betlem porodi“, „Veselmo se u ov čas“ i „Narodi nam se“.

Njihovi gosti, policijska klapa Sveti Mihovil, koja s manjim prekidima djeluje nešto više od deset godina, sastavljena od policijskih službenika, ali i od članova izvan policije koji su im se pridružili radi zajedničke strasti prema klapskoj pjesmi, na svom repertoaru također njeguje duhovnu pjesmu, a ove su večeri izveli „Presveta Bogorodice“, „Radujte se narodi“, „Preveliku radost“ i „ Kad se Bog čovik učini“.

Klapa Cambi, koju najčešće nazivamo najtrofejnijom i najpoznatijom muškom klapom u Hrvatskoj, iza sebe ima više od 33 godine uspješnog rada, obilježenog brojnim nagradama, a između ostalog i za pet pobjeda na Omiškom festivalu te čak deset osvojenih Porina.
Cambijevci su ovu večer obogatili izvedbama „Dobra večer, Bog da“ i „Ave Maria“.

Program koji je ove večeri vodila Marijana Vulas završen je na najljepši mogući način, izvedbom „U se vrime godišta“, koju su zajedno otpjevali svi sudionici ovog koncerta.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij