hren
 

ZAPOČELE PRIPREME ZA NAJLUĐE DANE
U pojedinim gradovima i mjestima u Hrvatskoj, u kojima se njeguje tradicija pučkog maškaravanja, pripreme za pokladno razdoblje već su uvelike započele, a u tome ne zaostaju ni kaštelanska krnjevalska društva, u kojima su određeni datumi događanja, glavni krivci koji će ove godine izgorjeti u plamenu te točke koje će činiti krnjevalske povorke.

Što će ili tko će ove godine biti krnjo u pojedinom društvu tajna je do samih krnjevala, kao i točke kojima će zabaviti građane ili, kao prošle godine, sablazniti dio javnosti.
No datumi se već znaju pa tako i datumi kada će pojedine krnjevalske udruge preuzeti ključeve svojih mjesta.

Kako su nam kazali Mario Ban iz KPU Kampanel  te Ante Šuško iz KKU Poklade, oni će ključeve Sućurca, Starog, Novog, Štafilića, Raduna i Rudina, od aktualne gradske vlasti preuzeti  25. siječnja na Gabinama u 20 sati, a Stipe Krokar iz KU Polantana kazao nam je kako će oni ključeve Kambelovca i Gomilice preuzeti 31. siječnja u hotelu Kastel u Kaštel Lukšiću, u 19 sati.

Pred kaštelanskim udrugama je i organizacija pet krnjevala, dva dječja i tri velika, a prvi je, prema programu, Dičji krnjeval Polantane, koji će se održati 2. veljače.  Dičji krnjeval Poklada održat će se 16. veljače, a nekoliko sati kasnije istog dana održat će se i veliki Kambelovski krnjeval.
Sućurački krnjeval na rasporedu je 22. veljače, a sva krnjevalska događanja, o kojima ćemo redovito izvještavati, završit će već tradicionalno, Donjokaštelanskim krnjevalom na pokladni utorak, 25. veljače.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij