hren
 

U mnogim predjelima Dalmacije ovog siječnja kiša je u potpunosti izostala. Iznimka je tek dubrovačko područje gdje je palo skromnih 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru. Dug niz stabilnih zimskih dana možemo zahvaliti dugotrajnoj i postojanoj anticiklona koja je priječila put ciklonama i frontama do našeg područja.

Ipak, stabilno će se zadržati još samo danas, već u dane vikenda stižu oblaci, povremeno i kiša.

Već dio petka bit će sunčan. Ipak, kasno poslijepodne i osobito navečer bit će više oblaka, a u noći na subotu ponegdje na moru može biti slabe kiše. Noću tiho ili burin, danju će zapuhati umjereno do pojačano jugo koje će navečer ponegdje južnije od Pelješca biti jako. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -5 do 0°C, uz obalu i na otocima od 0 do 9°C. Najviše dnevne temperature većinom od 9°C ponegdje u Zagori do 15°C uz obalu i na otocima.

U subotu veći dio dana pretežno sunčano. Povremeno će biti uglavnom slabe kiše, uglavnom u srednjoj i južnoj Dalmaciji. Ne očekuje se značajne količine kiše. Puhat će umjereno, još ujutro tek ponegdje na moru jako jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u porastu, osobito u Zagori gdje nakon duže vremena neće biti mraza. Najviše dnevne temperature od 8°C ponegdje u Zagori do 14°C uz obalu i na otocima.

Promjenjivo će biti i tijekom nedjelje u kojoj će kiša biti nešto češće nego u subotu. Najmanje kiše u sjevernoj Dalmaciji, a najviše u južnoj gdje u drugom dijelu dana može lokalno pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će umjereno jugo i levant. Bit će još malo toplije.

U novom tjednu nastavit će se promjenjivo, ali bit će znatno više suhih nego kišnih dana. Izvjesno je, do kraja siječnja nema zima, a tako će biti i početkom veljače!

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij