hren
 

PREDAJA PREOSTALIH KLJUČEVA GRADA
Nakon što su prije tjedan dana donjokaštelanske i sućuraške maškare preuzele ključeve većeg dijela grada od aktualne vlasti, ovog petka to su učinile i maškare iz KU Polantana, koje su, uz pjesmu i ples, preuzele ključeve Kaštel Kambelovca i Kaštel Gomilice.

Kako se ove večeri moglo čuti, gradonačelnik Denis Ivanović, nakon što su maškare preuzele vlast u zapadnom dijelu Kaštela te na samom istoku, otišao je na odmor pa je ključeve preostala dva mjesta maškarama predala njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić. Predala, al već i najavila kako za nešto više od 20 dana dolazi po njih te da se nada kako neće biti neugodnih iznenađenja.

- Dopala me čast da svečano i dostojanstveno pridan ključe i još ovo malo vlasti šta nan je ostalo u Kaštilima. Čast mi je i da mogu ove velike ključe pridat ovom velikom predsjedniku, s velikom glavom. Ključe pridajen bez straja, jer znan da u velikoj glavi ima i puno pameti, koja će bit upotrebljena u prave svrhe. Ja ću čim pridan ključe uteć na welness jer me stisla kičma od pustog sidenja, a vama želim da ne sidite puno nego da se zabavljate, plešete... u mom uredu, u gradonačelnikovom uredu, veselite se, smijte se, radite šta vas je volja, ali pametno, da sve bude kako triba kad nan vratite ključe – poručila je Matok Bosančić.

- Nećemo ništa obećavat, nećemo ništa posebno radit, samo ono šta moramo, a to je šit i pravit kostime za krnjeval, radit krnju i zabavljat se – kratko joj je odgovorio predsjednik KU Polantana Stipe Krokar.

Ove večeri po prvi put je proglašen i predsjednik malih maškara, a ove je godine ta dužnost pripala sedmogodišnjem Marinu Kapovu, kojem je dogradonačelnica predala simbolični ključ Dičjeg krnjevala.

- Od večeras i dica priuzimaju ključe grada i od večeras svi mali će postat veliki, a veliki će postat mali – bio je konkretan prvi predsjednik i meštar ovogodišnjeg Dičjeg krnjevala, a maškare su, prema protokolu uzvikivale „Živija mali predsjednik!“.

Iz obitelji Kapov stigla je ovogodišnja kraljica Kambelovskog i županijskog krnjevala, Antonija Kapov, kojoj je lentu također uručila dosadašnja dogradonačelnica.
A preuzimanje vlasti kambelovske i gomiličke maškare proslavile su uz zajedničku trpezu i zabavu, a za glazbu se pobrinula grupa Vatreni poljupci, koji nisu dozvolili da se tabani sudionika ove večeri ohlade.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij