hren
 

DOBAR POČETAK GODINE
Prvi ovogodišnji statistički pokazatelji dolazaka i broja noćenja, daju naslutiti da je pred kaštelanskim turističkim djelatnicima i brojnim iznajmljivačima još jedna uspješna godina, jer mjesec siječanj u odnosu na isti mjesec prije godinu dana, donio je povećanje broja dolazaka od 30 posto, a broja noćenja za 23 posto.

U brojevima, u siječnju ove godine u Kaštela je pristiglo 886 gostiju, koji su ostvarili 3861 noćenje, u odnosu na 679 dolazaka i 3126 noćenja u prvom mjesecu prošle godine.

KAŠTELA  DOLASCI I NOĆENJA 2020 /2019, KOMERCIJALNI SMJEŠTAJ

Već prema praksi, kako to biva u zimskim mjesecima, najveći broj gostiju bili su domaći gosti, koji su ostvarili 39 posto te gosti iz BIH koji su činili 13 posto od ukupnog broja noćenja. Potom slijede Poljaci s udjelom od sedam posto, gosti iz Srbije, Indije i Makedonije sa udjelom od pet posto, Nijemci su činili četiri posto, Amerikanci i Slovenci tri posto, Grci dva posto te ostali.

- Zanimljivost koja se ponavlja svake godine je u tome da je struktura gostiju izvan sezone potpuno drugačija nego u sezoni i daje puno mogućnosti za napredak, posebno sa tržišta Koreje, SAD, Indije i drugih dalekih rastućih tržišta - kazala je direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.

Kaštela su ovu godinu započela s približno 9800 kreveta u komercijalnom smještaju, od čega je u domaćinstvima oko 8800 kreveta. U ovom periodu, prema e-visitoru , u domaćinstvima je registrirano 1546 objekta, no kako su naglasili u Turističkoj zajednici, ove brojke se mijenjaju jer dio iznajmljivača zatvara objekte preko zime , a onda ih opet otvara početkom sezone.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij