hren
 

DEŽURNE SLUŽBE IMALE POSLA, NO NE PREVIŠE
Bura koja je u srijedu stvarala probleme diljem obale, a na pojedinim područjima puhala rekordnim brzinama preko 200 km/h te načinila i znatnu materijalnu štetu, u Kaštelima, prema riječima nadležnih, ipak nije za sobom ostavila stanje kako je znalo biti zabilježeno u njenim haranjima u godinama iza nas.

U večernjim satima srijede bura je iz olujne prerasla u orkansku i tijekom noći mnogim građanima remetila miran san.
Tijekom večeri i noći dežurne službe imale su nekoliko intervencija, u kojima se radilo uglavnom o limenim krovovima i stupovima od struje.
Tako su vatrogasci DVD-a Kaštela iz Kaštel Starog u večernjim satima uklanjali porušeni limeni krov s caffe bara na plaži Palace, kao i jedan limeni krov na kući u Rudinama. Uklonili su i porušeni stup od električne energije u Kaštel Novom. Stup od struje uklanjali su i vatrogasci DVD-a Gomilica i to u Rudinama, dok su vatrogasci DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca uklanjali odlomljenu granu stabla na području Svetog Kaje.
Drugih posebnih intervencija nije bilo, a manje posla nego je to bilo očekivano, danas će imati i djelatnici Vlastitog pogona, koji od ranog jutra pregledavaju stanje diljem grada i prema dojavama građana.

- Nekoliko kontejnera koji su se „provozali“ uz pomoć vjetra, neke manje odlomljene grane, malo raznesenih sitnica po javnim površinama... to je otprilike to što smo jutros zabilježili i što treba tijekom dana ukloniti – kazao nam je upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj.

Unatoč olujnim udarima bure, četvrtak jutro na aerodromu u Resniku protječe prema planu i svi letovi odvijaju se prema utvrđenom redu letenja.

Kako meteorolozi najavljuju za danas, na moru još uvijek ima jake i olujne bura, a u srednjoj Dalmaciji mjestimice i s orkanskim udarima, no ista će tijekom dana  postupno slabjeti.

Foto: Facebook


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij