hren
 

NESREĆA U ZALJEVU
Iako bura nije počinila previše štete na javnim površinama, o njenoj jačini ipak govori nesvakidašnji prizor pokraj otočića Barbarinac, gdje je nasukan talijanski tanker Rinella M.

Prema službenim informacijama, noćas između 1 i 2 sata, orkanska bura otrgnula je s veza na specijalnom terminalu INE u Solinu talijanski tanker, koji je jučer, malo prije ovog događaja, obavio istovar te je prazan pa nema opasnosti za zagađenje okoliša.

Nakon što ga je bura otrgnula s veza, tanker se nasukao na morsku hrid. Pri tome nije bilo ozljeđenih.

Brod Rinella M teretni je brod, tanker, ukupne dužine 179 metara i širine 32 metra, nosivosti 25 tisuća tona, a u trenutku nasukavanja na tankeru su bila 22 člana posade.

- S obzirom da je morsko dno na poziciji nasukanja stjenovito, u akciju spašavanja pozvana su dva tegljača iz sastava tvrtke Brodospas, kao i dvije lučke pilot - brodice, a na poziciju su angažirani i ronioci, koji će istražiti oplatu tankera ispod razine mora i ukoliko nema kritičnih oštećenja, po smirivanju nevremena očekuje se pokrenuti postupak odsukavanja i po potrebi tegalj tankera do sigurnog veza. Za sada zapovjednik broda nije prijavio gubitak goriva niti balastnih voda iz brodskih spremnika, a pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Kaštela su u pripravnosti te će prije početka postupka odsukavanja isploviti vatrogasnom brodicom i postaviti plutajuće brane oko tankera – dio je iz priopćenja Ministarstva mora o ovom događaju.

Pogledajte video Kaštela TV...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij