hren
 

OTVARAJU SE NOVA TURISTIČKA TRŽIŠTA
Krajem siječnja u New Yorku je održan 17. New York Times Travel Show,  globalni turistički sajam na kojem se okupilo 550 izlagača iz 170 država svijeta, a mnogobrojnim posjetiteljima treću godinu zaredom predstavila se i Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije, u čijoj delegaciji je bila i direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić, u cilju promocije grada podno Kozjaka na američkom tržištu.

S delegacijom županijske Turističke zajednice, na čelu s direktorom Joškom Stellom, uz direktoricu kaštelanske Turističke zajednice bile su i osobe iz privatnog sektora u turizmu, predstavnici Sunčanog Hvara, predstavnici splitskog visokokategornika Cornaro hotela, kao i predstavnici Turističke zajednice Splita.

TZ Kaštela ovom je prilikom zainteresiranima promovirala, osim prirodnih ljepota svoga grada te bogate povijesno – kulturne baštine i kaštelanski crljenak kaštelanskih vinara, a sajam je bio posebna prigoda da se posjetitelje upozna s činjenicom da su kaštelanski crljenak i popularni američki zinfandel vina istog genetskog koda, odnosno da zinfandel svoje porijeklo vuče upravo iz Dalmacije.

Županijska Turistička zajednica ovom je prigodom posjetitelje sajma ugodno obradovala bogatim nagradama u organiziranoj nagradnoj igri pa je tako najsretnijem posjetitelju pripala nagrada dva tjedna gratis boravka u Splitsko – dalmatinskoj  županiji, 14 noćenja, sedam u Sunčanom Hvaru, sedam dana u splitskom hotelu Cornaro, odnosno odmor iz snova, na nekima od najljepših lokacija  Dalmacije. Treba naglasiti da je pet osoba bilo izuzetno obradovano jer su s ovog sajma i nagradne igre kući odnijeli i svaki po bocu vrhunskog kaštelanskog vina.

- Ovaj sajam ispunio je sva naša očekivanja, izuzetno veliki broj izlagača, tisuće turističkih djelatnika, deseci tisuća posjetitelja tijekom tri dana. Štand TZ Splitsko – dalmatinske županije bio je iznimno posjećen, Amerikanci pokazuju veliki interes za odmor u našim krajevima, a i priča o kaštelanskim bogatstvima mnoge je zainteresirala, što nam je i bio cilj ove promocije – kazala je Nada Maršić po povratku iz Velike jabuke.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij