hren
 

Iako su se policijski službenici dodatno aktivirali oko otkrivanja osobe ili osoba koje su tijekom protekla tri tjedna izazvale cijeli niz manjih i većih požara u Kaštelima, palitelji ne pokazuju strah od mogućih sankcija već svoje „vatrene pohode“ nastavljaju i dalje o čemu najbolje govore nove paleži zabilježene u Kaštel Starom i Kaštel Gomilici.

Kako su nam javili građani koji žive u Kaštel Starom, a sve su potkrijepili i fotografijama, netko je u utorak ujutro, oko 5 sati, zapalio suncobrane jednog od tamošnjih kafića na rivi. 

- Vlasnik caffe bara nekoliko suncobrana naslonio je na zid kuće, kako ih bura ne bi slomila. Netko ih je potom zapalio, a veću štetu spriječio je tek slučajni prolaznik koji se na brzinu snašao i požar pogasio vodom – kazuje nam susjed Željko Živković.

Da nije bilo brze reakcije slučajnog prolaznika, šteta je mogla biti ogromna, jer je vatra zahvatila zid kamene kule Cega , vrijednog zdanja bogate prošlosti, koji su početkom 16. stoljeća izgradili braća Andreis, a potom ga mijenjali s obitelji Cega za obliznji kastel Andreis.

O opasnostima za sve stanovnike tog dijela Kaštel Starog ne treba posebno niti govoriti pa se, nakon požara na menzi srednje škole Braća Radić te štekata caffe bara Red Lion pri čemu je također zahvaćen zid obližnje kuće, može reći da zadnji požari u Kaštelima za posljedicu više nemaju samo materijalnu štetu već predstavljaju direktnu opasnost po živote građana.

A da u utorak vijest o paležu u Kaštel Starom ne bude jedina, pojedine osobe pobrinule su se ponovno zapalivši smeće u kontejnerima u Kaštel Gomilici.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij