hren
 

Ova nedjelja, 16. veljače u Kaštelima će biti u znaku dvije maškarane povorke, 39. Dičjeg krnjevala KKU Poklade te 25. Kambelovskog krnjevala i 14.Županijskog krnjevala u organizaciji KU Polantana.

Povorka Dičjeg krnjevala, već prema tradiciji, krenut će od Lucijinog puta u Kaštel Štafiliću točno u 13 sati, proći donjokaštelanskom rivom te stići na prostor nekadašnjeg Plavog Jadrana u Kaštel Starom, gdje će bit održan prigodni program,
Svoje sudjelovanje u povorci najavile su brojne grupe s nekoliko stotina mališana iz dječjih vrtića, škola i udruga, a svi zajedno sudjelovat će i osudi ovogodišnjeg dičjeg krnje.

Nakon što utihnu događanja u Kaštel Starom, u 15 sati, od marine Kaštela u Kaštel Gomilici, svoj put prema brcu u Kaštel Kambelovcu, započet će maškarana povorka Kambelovskog krnjevala, koji je ujedno niz godina i Županijski krnjeval.
U ovom događanju uz domaćine će sudjelovati brojne grupe iz Splitsko – dalmatinske županije, kao i gosti iz susjednih županija.

Za ovo događanje Kambelovčani i Gomiličani pripremili su i udarnu točku, kojom će se tjedan dana kasnije predstaviti na Velikom riječkom karnevalu. Naravno, ništa manje atraktivan neće biti ni ovogodišnji krnje, kojem će se osuda pročitati na brcu u Kambelovcu.

A nakon toga druženje sudionika Kambelovskog krnjevala nastavit će do dugo u noć u prostorima marine Kaštela

Povodom ova dva događanja organizatori iz KKU Poklade uputili su zamolbu građanima da svoje automobile navedenog dana, u vremenu od 11 do 16 sati, ne parkiraju u Lucijin put, na donjokaštelansku rivu od đardina u Kaštel Novom do Plavog Jadrana te na Plavom Jadranu, a isto su za svoju trasu puta u Kaštel Gomilici i Kaštel Kambelovcu, u vremenu od 14 do 17 sati, zamolili i organizatori Kambelovskog krnjevala iz KU Polantana.
Prometnicama kojima prolaze krnjevalske povorke neće biti moguć  prolaz vozila u navedenim terminima pa se vozači mole za korištenje alternativnih pravaca.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij