hren
 

HRVATSKO NADZEMLJE POVODOM VALENTINOVA
U skladu sa svojim dosadašnjim djelovanjem i organiziranim susretima mladih, govoriti o važnim temama i poslati životne poruke kroz humor i vjeru, članovi Hrvatskog nadzemlja ovog su petka u Kaštel Sućurcu zainteresiranim Kaštelanima, posebno mladima,  govorili o ljubavi i odnosima koje ona nosi sa sobom.

Ante Šustić, Zdravka Džajić, Jakov Tolić, Andrija Jurčević, Tea Lauc i Danijela Jurčević, šestero mladih od njih 26 koliko ih u ovom trenutku djeluje u Hrvatskom nadzemlju, udruzi koja je projekt Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije, ove su večeri bili glavni protagonisti susreta „Valentinovo i Hrvatsko nadzemlje“, a koji je u Kaštelima organizirala udruga Sveti Jeronim.

Što je to ljubav, a što zaljubljenost i kakva je razlika među njima,o  romantici, o tome kako se u vezi ponašaju žene, a kako muškarci, o očekivanju ljubavi od strane partnera, ali i poštivanju, sastancima, rastancima, samoljublju, ljubomori, razlikama između očekivanja i realnosti u vezi, načinima kako vezu ne treba započeti te nizu drugih tema, mladi su ove večeri govorili kroz iznošenje činjenica,  prikazom situacija kroz kratke humoristične skečeve te u dva kratka filmska uratka.
Ovaj susret trajao je sat vremena tijekom kojeg se publika dobro nasmijala, ali i primila neka važna saznanja o ljubavi i zaljubljenosti.

Ujedno, bila je ovo prilika da članovi Hrvatskog nadzemlja pozovu mlade Kaštelane da im se pridruže na njihovim susretima koje svake treće srijede u mjesecu održavaju u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

- Našim susretima u prosjeku nazoči petstotinjak osoba, a na tim susretima opušteno i s argumentima raspravljamo o različitim temama. Nema te teme koju do sada nismo obradili ili koju nećemo obraditi. Između ostalog to su i teme o čistoći ljubavi, spolnosti, lijenosti, muško-ženskim prijateljstvima, braku, abortusu, Istanbulskoj konvenciji i drugima i pri tome smo tolerantni prema različitim argumentiranim mišljenjima i stavovima, dok svoje ne želimo nametati. Naši susreti obojani su dozama humora i vedrinom jer se kroz humor i u takvoj pozitivnoj atmosferi  mogu najbolje poslati poruke –  kazala je ove večeri o dijelu rada Hrvatskog nadzemlja Danijela Jurčević, koja je vodila susret.

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij