hren
 

U utorak se održava 30. sjednice Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Posljednja zbivanja oko koronavirusa u hrvatskom susjedstvu, ali i čestih sumnji u zarazu na našem području, vijećnicima se obratila dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ.

Dr. Karin kazala je da na području županije nije zabilježen slučaj zaraze koronavirusom te da su se svi testovi na ovaj virus do sada pokazali negativni.

– Građani sve upute oko koronavirusa, o prevenciji i ponašanju u slučaju njegove pojave mogu pronaći na mrežnim stranicama državnog i županijskog Nastavnog zavoda i na stranicama Ministarstva zdravstva.

Sve bitne upute “spustili” smo na niže razine. Naglašavam da na Zavodu imamo organiziranu pripravnost 24 sata. Postoji dežurni telefon na kojem je 24 sata dostupan dežurni epidemiolog. Građani u svako vrijeme mogu zvati i pitati sve što iz zanima bilo što uz bilo koju zaraznu bolest – istaknula je dr. Karin, a broj dežurnog epidemiologa je 091 151 2003.

Karin je kazala da je pomama za maskama za lice iracionalna.

– Maske vas ne mogu zaštititi od virusa. Namijenjene su zaraženim osobama da ne šire aerosoli. Najbolja prevencija je često prati ruke i koristiti dezinfekcijska sredstava – naglasila je.

– Sada nam je naglasak na edukaciji učenika, nastavnog osoblja i roditelja. Nastavni zavod za javno zdravstvo dobro je organiziran i spremni smo za bilo koji scenarij – zaključila je Karin.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij