hren
 

BROJKE NE LAŽU
Smrtnost je i dalje 2,3 posto. Ona je veća kod muškaraca nego žena

Umjesto da se prepustite panici, idemo radije vidjeti što o bolesti pokazuju dosadašnja istraživanja, jer - brojke ne lažu.

Umrla još jedna osoba od koronavirusa u Italiji: Zaraženih više od 120, zatvorene su škole i tvrtkeKako koristiti zaštitne maske? Pogledajte kako ih pravilno upotrijebiti​

Dakle, najvažnije je da se kod 81 posto zaraženih radi o blagom obliku bolesti, 14 posto su ozbiljni slučajevi, a njih samo pet posto je kritično.

Smrtnost je i dalje 2,3 posto. To je opća stopa smrtnosti. Ona je veća kod muškaraca nego žena. Najveća je kod ljudi starijih od 80 godina - osam posto oboljelih umire. A za mlađe od 39 - smrtnost je 0,2 posto. Dakle, vrlo blizu gripi, gdje je smrtnost 0,1 posto.

Znamo još i da češće obolijevaju muškarci. Znamo da bolest rjeđe pogađa djecu, samo tri posto oboljelih je mlađe od 15 godina. Znamo i da korona može devet dana preživjeti na glatkoj površini. Moguće je biti bolestan i zarazan, a nemati simptome.

No, čnjenica koja zabrinjava jest da neki stručnjaci misle da inkubacija traje dulje od 14 dana - sada se spominje da bi mogla trajati između 19 i 29 dana.

Izvor: Rtl.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij