hren
 

Pa, dobro, sinko Blesi, šta smo mi tebi rekli kad si iša u Šibenik? Tako je, da nacrtaš grafite. I? Šta si ti učinija? Nacrta? Jesi, ali koje? Pa - zaušnnn - uvalija si čovika u nevolju! Ma šta kako, ma šta kako - zaušnnn! Pa, nacrta si čoviku ušato U i svastiku, i sad mu je neugodno, uznemirija si ga. Kako mo'š fašistu nacrtat fašističke znakove. Normalno da je i on zbunjen, odma mu je oconkulila glava još više. Pripa se, jer, računa čovik, ako moji vide da su mi počeli crtat ušata U i svastike na vratima, to će se svatit ka da sam komunjara ili, nedajbože još gore, Srbin ili, još još gore, komunjara i Srbin.

Vidiš ušto si ga uvalija, sad se mora prat pred svojima. A da si mu lipo nacrta petokraku i sfsn i sve to, sad bi bija ponosan fašist i moga bi se falit kako ga komunjare napadaju, a ne njegovi. Nikome ništa nije jasno. A Blesi, da on je to refleksno, ušlo mu u naviku.
Je li, moga si mu još dodat i Ubi Srbina - zaušnnn! Sreća tvoja da nemamo vrimena, moramo na put, inače bi vidija svoje.

Zakonita, da jesi se spremija, čeka nas doli bus.

Sigurno se pitate što radim u Blesijevim kratkim hlačama i majici. Putujemo na doček 8. marta i ožujka, pa smo krenuli malo ranije.
Snjeguljica je spavala od stoljeća sedmog, onda je došao princ iz bajke s dobrom vilom i BMW-jcem, i doveo sedam stotina patuljaka iz dijaspore, pa su oni dugo i sretno živjeli i...
To me je Zakonita držala za rukicu i pričala mi bajke, dok smo čekali da Mate šofer otvori vrata autobusa.
ČŠŠŠŠŠ! Mate otvorio. Počeli smo ulaziti, a Mate: Stan' tamo! Di ćeš ti, prasac? Nije ti ovo lokalna nego posebna vožnja, vidiš da piše.
Zakonita, da to mi je mali od sestre.
On, da nisan zna da ti sestra ima maloga, mislija san da ima malu i...i imaju pravo samo djeca do 14, a ne stari jarci.
Balba Mate, ja šam mali.
Zakonita, da on nema još ni 14, samo je malo puno razvijen za svoj uzrast.
Mate, da od čega mu je onda tako velika brada i brkovi, a o ćelenki da i ne govorimo.
Brada mu je od hormona, a oćelavio je jer mu se sad mijenja kosica.
Mate, da ne može. Di mu je đačka knjižica?
Doma, a može li radna?
A zašto nosi tu masku na glavi, završile su maškare?
Nije to za maškare nego za korona virus, za zaštitu. Nestalo je zaštitinih, pa smo mu natakli ovu, svejedno,
maska je maska, neš ti.
Ma, pusti maloga, javila se i umirovljena Anka partizanka bombe bacala - evo, neka dođe na mene. Vidi šta je smišan, a. A znaš li velika slova, mali, je li? Ima teta jednu malu, pa se ti mo'š igrat kad budeš tija.

A di ti je mala?
Tu je negdi bila. Nego, šta si se uzmeškoljio, tebi se pipi, je li?
Ja bih pipi, rekao sam. I Pipi i Anu Sasso.
A Anka partizanka, da će me ona odvesti iza autobusa. Daj rukicu dlakavu. Odvela me iza i ja počeo pipi, a ona da oooassstiii velikoga maloga miša, evo bi se sad i ja zaklela da imaš više od 14.

Zapišao Matinu gumu i vratili se unutra. Anka Zakonitoj, da ajme šta vam je razvijen ovaj mali, ima ga komad. A je li ti se opet pipi, a? Ajde, vidim ja na tebi, odvest će tebe teta opet tamo. Ja ću ti pomoć pipi, da ne šaraš okolo.

Opet izašli - a što ću kad je navalila - a ona da ajde, sad ćemo ovu drugu gumu. Ali umjesto po gumi, počeo sam raditi pipi prema gore, po krovu autobusa, a šjora Anka je zakovrnula očima i opružila se. Izletila Zakonita, da šta si to ženi učinija. A ništa, kolokvijalno rečeno, bacija sam je u afan. Uto su svi izašli iz autobusa, jer ih je Mate potjerao da ga moraju malo pogurati - oko petsto kilometara - samo do hotela i da što se bune, država plaća, a oni bi htjeli još i da ima benzina. Ajmo, uprite! Eto, ako ste se pitali zašto ovako rano krećemo, pitanje je oćemo li i stić do Dana žena, možda tek za Dan endeha, pa ćete se moć postrojit na Bandićevu trgu skupa s Počasnim vlajburškim vodom i proslavit osnivanje svete države.

Zakonita me zgrabila za rukicu i rekla da idemo doma, neće ona podupirat državne troškove.
A šjora Anka je ostala ležati, blaženoga pogleda, trzajući rukama i nogama. Kad su je ukrcavali u hitnu, buncala je da gospođo Zakonita, vaš mali se nije tija igrat s mojom malom i...

A di vam je mala?
A tu je i...i ni moja mala više nije tako mala ka ni vaš mali koji je veliki i....auauau...hitna upalila sirenu i vozi, Miškooo!

Došli doma, a Blesi mi kopa po ormaru, da stari, di ti je fantomka, pozvan sam na prvu svečanu Kristalnu noć pod maskama i...

Pa ti ne znaš plesat.

Koji ples, malo ćemo zidarima popravit izloge.

Pa, jeba te, ništa me više ne čudi u nas, tajni masoni javno špijaju druge tajne masone da su tajni masoni...drugi se hvale da su porazili pobjedničke snage...treći ispraznili dućane, ka da će oni jest, a mi ćemo ih gledat, kako da ne... Ovo je sve poludilo.

Zakonita, da Blesi sinko, nemoj da te masoni infetaju. Ako bude problema, javi se barba Vicenciju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij