hren

Zakonita, da jeba de žda me zadralo. Goji goronaviruz, za bobizdid. Ne mogu dizad... Ajbe beni žda ze gužin, ga da biva Zdenga Govađiđeg... Da bar mogu blezad ga naža mužga Dina Darner Indira. Ajbeee beni bajgooo! A Govađ jož rega da zu ze negi đag zabozlili brego gadezea, ba me ta neizdina boli.

Ma šta, zar ima i takvih koji su se preko HDZ-a zaposlili?! Ja to ne virujen. Šta bi to bilo, pa onda bi se i čistačice, domari, grobari, komunalci, pročelnici, načelnici, ravnatelji...zaposlili preko HDZ-a. Ne, ne i ne. Jer to bi onda značilo i da je jedan vako grad u vlasništvu HDZ-a, da je zapravo građen od HDZ-a, da su od gradonačelnika, zamjenice koja posluje s muževon tvrtkon, pa šefice turizma koja za gušt putuje u New York, pa Faraona od aerodroma, bivšega gradonačelnika-savjetnika-pročelnika direktorova direktora u Plovputu-predsjednika HDZ-a, svi preko HDZ-a. Pa da su neki i diplome, božemiprosti, kupili preko njih. Ne može to bit. To bi bilo užasno. Pa, to jedino na Siciliji ima, da ti daju posal i kredit, pa ženi, pa dici, pa si onda kupljen, pa ne smiš ništa nego kako oni kažu, pa još ako si šef neke udruge, recimo pokladne, pa i novinu svoju imaš, oni ti zapovidaju šta ćeš u nju stavit, a ti ni zuc, pa te još nagrade za poslušnost novim kreditom, autom, motorom i uvale ti mlade sekretare koji ne znaju nego za mala slova bez točke i zareza, da ti zapovidaju, a tebi dobro, šta ima veze da si proda i udrugu i novinu i tradiciju i ljude oko sebe.

Eto tako bi to bilo kad bi mi virovali Kovaču, ali svi znamo da nije i da sve ide pošteno. A, na kraju, pa i Kovač je sam u HDZ-u, da je tako, bija bi odma reka. Bilo bi im bolje da se posvete Korizmi i odricanju.

Zakonita, da odriđu ze oni zvagi dan i bene i debe, hhhh-puuu! Prrrr! - ajme noz.

Je, odrekli su se poštenja, morala, prijatelja... a jedni su se odrekli odricanja, pa su mirni.

Kad, evo ti našega junaka u brzom imovinskom pokretu, tija je proć kraj nas, gori za u Velimira Bate. A vidi ga, iz malog Mire sto ustaša vire.

Zakonita pljuca, kašlje, pa Žgoro naž, di zi di nama. Odgad zi u pogredu nigad de nema. A mi baž o gadezeu govorimo i gago je nemoguđe da zabožljavaju.

A on, da žurim, u pokretu sam...

Vidimo da zi u pokretu, ali isto ćeš morat platit parking.

On, da koji parking.

A ovaj ovde. Ispred vrata. 30 kuna minut, pa se misli.

A on, da mora tu proći, kako će...

Moraju i oni isprid bolnice u Zagrebu, pa ih niko ne pita, nego plati. Zakon tržišta.

On, da evo, sad će to Škoro platit.

Koji Škoro?

Pa, ovaj.

To, ka ti?

Jasno, Škoro, a tko bi drugi.

Fala, Žgoro naž, dređe lidze od đoviga.

E, mi zaboravili da si u trećen licu, ka Bandić, Merčep i ostali.

Zakonita, da di ti je Žag Gudeg i Bervan, jeba de, goji zuverenizdi za bobizdid. Hhhh-puuuu! Ajme, zadavid đe me.

On, da Zakonita, malo mi dajete na Zdenku Kovačiček s tim gušenjem.

Ozdavi ze di žene za zva bremena, a di mi dajež na Adolfa, ba žda. Zvadgo na negoga daje. Ona piva bluz, a zna se da zu bluz pivali crni patnici i gušili se u brodovima. A ti ih ionako ne podnosiš.

Koga? Brodove?

Ne, nego crne. Kako si ono lipo reka za količinu, znači oni su količina  emigranata i usporedija ih sa onim za čime mi puštamo vodu. To, katoliče naš humanitarni, sve za narod, narod za sve...nego, zar i ti nisi bija emigrant 91., pa su te pustili u Ameriku i niko nije poteza vodu za tobom...a mogli su, je li.

Pusti čovika, Zakonita. Baš lipo šta podržaješ Orbana i Janšu, pa neće bit problema kad bude ovi pita komad Slavonije za veliku Mađarsku, a oni tamo Piranski zaljev. Još kad Italija pita Dalmaciju i otoke, jeba te, koja ćemo bit lipa i kratka, ali suverena zemlja. Lipo šta si primija novinara, partijskoga sekretara u uže vodstvo, samo ti još fali Trišnja Mladešina, raspop od francuske revolucije i pugrina. A zgužili smo vam i taktiku: u gadezeu pobijedi opcija za ustaške promjene, spoje se s imovinskim pokretom i eto ti policijskoga sata i zatvaranje granica prema unutra, pa i vanka. Eto ti rasnih zahoda.

Naletio sin Blesi, a Zakonita skočila, stavila mu na usta maramicu, istina, već korištenu: Zine Blezi, brzo u zamoizoladziju, ođež ze zarazid, jeba de. Dalje od Žgore.

A Škoro, pa što vam je, nemam ja koronu, vi kašljete tu.

Neće njega korona zarazit nego ti. Ajde, Blezi, u zahod dog Žgoro ne ode, o'š da te zarazi idejama o velikoj Mađarskoj, Sloveniji i Adolfu... Mi zmo gomunjare bili i ozdali, a tebi je isteka minut, pa plati jož za barging izbrid vrada.

I ošo on gore, pa još gore.

Zakonita, da je brine mladež, sve se to nekako ognojilo, pokvarilo, neće na dobro.

Pa šta te mladež brine, oni imaju osiguran posao čim su mladež.

Onda ona podigla ruku i da vidi, evo ovaj mladež.

Pa, nije to mladež, jeba te, srce mi je stalo, to je madež, iako mladeži nije bitno kako se što piše.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij