hren

HUMANOST NA DJELU
Krajem veljače završena su ovogodišnja maškarana događanja, no mnoge maškarane družine nisu otišle na odmor već su nastavile djelovati pa tako i maškare iz mjesta Blizna u općini Marina, koje su odlučile darivati štićenike centra Mir u Rudinama.

Nije to bilo obično darivanje, već  su maškare iz Blizne osigurale kuhinji centra Mir određenu količinu namirnica, poput maslinovog ulja, jaja, različitog voća i drugo, u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.
Namirnice su to, koje su maškare prikupile u seoskim domaćinstvima tijekom tradicionalne povorke koja je obišla cijeli njihov kraj, a radi se uglavnom o namirnicama iz tradicionalnog uzgoja.

Ova gesta maškara iz Blizne naišla je na zahvalnost štićenika i djelatnika centra Mir, koji su narednih dana uživali u svježim i domaćim proizvodima.

- Zahvaljujemo se našim prijateljima, a sve skupa je i značajno vrijednije ako znamo da su inicijativu o ovoj donaciji pokrenuli uglavnom mladi ljudi, srednjoškolci koji uživaju i u maškaravanju i u humanitarnom radu – kazao je ravnatelj centra Mir Boško Rozga.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij