hren

NISU U KATEGORIJI ONIH KOJIMA JE RAD ZABRANJEN
Pražnjenje septičkih jama na području Kaštela, kada su na snazi mjere civilnih stožera zbog sprečavanja širenja koronavirusa, koncesionari mogu obavljati nesmetano po pozivu građana. Potvrdili su nam to u Stožeru civilne zaštite grada Kaštela te su istaknuli kako je potrebno, prilikom intervencija, pridržavati se mjera zaštite koji je donio Nacionalni stožer, a koja vrijede za svakog građanina prilikom socijalnog kontakta.

-Tvrtke koje imaju koncesiju za obavljanje ovih poslova na području grada Kaštela, mogu obavljati svoje poslove jer oni ne spadaju u kategoriju onih kojima je rad zabranjen - potvrdili su to iz Civilnog stožera Kaštela te napomenuli kako je prilikom takvih intervencija potrebno se pridržavati mjera zaštite koji je donio Nacionalni stožer, a koja vrijede za svakog građanina prilikom socijalnog kontakta.

Nošenje zaštitne maske i držanja odstojanja na otvorenim površinama od jednog metra, potrebno je kod djelatnika koji obavlja poslove pražnjenja septičke jame.

-Već su nam poslali obavijest iz Vodovoda i kanalizacije da se moramo pridržavati mjera zaštite Nacionalnog stožera prilikom odlaska na teren. Naveli su da moramo imati što manje kontakta s ljudima i da nosimo maske – kazao nam je djelatnik iz obrta Finoća iz Kaštel Sućurca koji imaju gradsku koncesiju za obavljanjeposlova pražnjenja i odvoza otpadnih voda iz septičkih i sabirnih jama na području grada Kaštela

A da ta djelatnost ne bira ni vrijeme, ni uvjete, a niti okolnosti, potvrdili su nam i iz tvrtke Goran i Zoran iz Solina koji su nam kazali kako posla imaju te da ih ljudi zovu. Prema njihovim riječima, službene upute o mjerama zaštite nisu dobili, ali su istaknuli da su svjesni trenutne situacije, i da se pridržavaju mjera, poput dovoljnog odstojanja prilikom socijalnog kontakta.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij