hren

U odnosu na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalog boravka u Republici Hrvatskoj Stožera civilne zaštite RH policija je obavijestila kako su počele  provedbe i nadzor provođenja Odluke. Policijski službenici od ponoći na području čitave PU splitsko-dalmatinske nadziru provedbu ove mjere.

Odluka je donesena kako bi se dnevne migracije svele na najmanju mjeru, time utjecalo na smanjenje mogućnosti širenja zaraze, uz stvaranje mogućnosti da sve službe i djelatnosti nužne za pravilno i normalno funkcioniranje života, nastave svoj rad.

Kako bi svi zajedno spriječili širenje bolesti, dnevne migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz potvrdu koja je izdana od nadležnog tijela.

Policijski službenici od danas na prilaznim pravcima gradova nadzirati provođenje Odluke radi čega postoji mogućnost da će se na ulazima u gradove, posebno Grad Split stvoriti veće kolone i zastoji. Prednost prolaza imati će samo vozila žurnih službi.

Policija moli da pratite upute, savjete i zapovijedi policijskih službenika na terenu.

Građani koji su isključeni od predmetne zabrana, u obvezi su policijskim službenicima koji nadziru provedbu odluke pokazati potvrdu izdanu od nadležnog tijela.

Policijski punkt za ulaz u Split je u Solinu na Širini a za Kaštela iznad Metroa. Punktovi za Trogir su na križanju u Planom i na Pantani.

Građani već jutros javljaju o velikim gužvama na ulazu u Split...


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij