hren

U ZAŠTITU DOMAĆE PROIZVODNJE
Izdavanje propusnica za kretanje u skladu s Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, prošlo je porođajne muke i nakon nekoliko dana raščistile su se nadležnosti, prava i obveze. No, jedno pitanje izazvalo je brojne polemike, a to je izdavanja propusnica  za obavljanje poljoprivredne proizvodnje, na što je ukazao i znatan broj Kaštelana.

To pitanje riješeno je u suradnji Ministarstva poljoprivrede i Nacionalnog stožera, pri čemu će Ministarstvo poljoprivrede, odnosno njihovi predstavnici po županijama, izdavati  propusnice poljoprivrednicima.

Tako propusnice mogu dobiti posjednici domaćih životinja koje su smještene u izdvojenim objektima izvan mjesta prebivališta posjednika za dolazak na farmu, proizvođači poljoprivrednih proizvoda, kako bi na otvorenom i u zaštićenom prostoru proveli potrebne agrotehničke mjerena svim proizvodnim površinama te pčelari kojima se treba omogućiti kretanje do košnica jer postoji opasnost da će bez nadzora i pomoći pčelara u vrijeme intenzivnog razvoja pčelinjih zajednica doći do uginuća velikog broja zajednica.

Propusnice se izdaju  kako bi se proizvedene količine poljoprivrednih proizvoda mogle dostaviti do krajnjih potrošača, kako bi se omogućila nužna putovanja radi nabavke svih vrsta repromaterijala, kao što su sjeme, gnojiva, sredstva za zaštitu bilja, goriva, maziva, rezervni dijelovi, alati, strojevi i drugo, bez čega neće biti proizvodnje ove sezone, a  zbog zatvaranja tržnica neophodno je reorganizirati rad i omogućiti plasman domaće proizvodnje na način da domaća proizvedena roba ne propadne;

Poljoprivrednici s područja Kaštela i ostalih dijelova Splitsko – dalmatinske županije zahtjev za propusnicom trebaju poslati e-mailom ili putem web forme, kao i putem telefona, a propusnice će se moći dobiti putem elektroničke pošte te aplikacija Viber i WhatsApp ili preuzeti u područnom uredu Ministarstva poljoprivrede.

Za izdavanje propusnica u Splitsko – dalmatinskoj županiji pa tako i Kaštelima, poljoprivrednici trebaju koristiti mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a kontakt telefoni su 021/225-801.i 098/809-150


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij