hren

NAKON NASTAVNIKA I UČITELJA, ANKETU ISPUNJAVAJU RODITELJI I DJECA
Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je zahtjev školama, kojim se traži da se ispita stanje na terenu, odnosno da se ustanovi kako su učenici njihovih škola zadovoljni online nastavom te imaju li određenih poteškoća u radu i učenju, sudjeluju li redovito na nastavi te koliko su roditelji uključeni u njihove školske aktivnosti.

Kaštelanske škole će svaka na svoj način pristupiti anketiranju učenika,odnosno roditelja, a najčešći način je preko nastavnika i učenika te učitelja i roditelja koji su ankete poslali preko aplikacija, odnosno na način na koji se svakodnevno komunicira tijekom nastave.

Naime, Ministarstvo je najprije provelo online anketu među učiteljima i nastavnicima o prva tri tjedna nastave na daljinu. U anketi je sudjelovalo preko četiri tisuće učitelja od kojih je preko devedeset posto uglavnom zadovoljno kako izvode nastavu na daljinu te da su u istoj mjeri zadovoljni i s radom svojih učenika. Sudionici ankete su mogli izabrati tri potpore koje očekuju u daljnjem radu, najviše ih se odlučilo za uputu, odnosno edukaciju o metodama vrednovanja, potom više videolekcija te edukaciju o radu s učenicima s teškoćama.

Iako su nastavnici i učitelji uglavnom zadovoljni radom svojih učenika, preostaje nam čekati što kažu učenici kaštelanskih škola. Kako nam je kazao Zoran Blažević ravnatelj OŠ Knez Trpimir iz Kaštel Gomilice sutra će održati online sjednice kako bi vidjeli s razrednicima i učiteljima kako su zadovoljni nastavom na daljinu te imaju li njihovi učenici određenih poteškoća u radu te će se napraviti učiteljsko vijeće da bi se pripremili za ocjenjivanje.

- Morat ćemo završiti ovu školsku godinu i mislim da ocjenjivanje neće biti sporno te da će se više gledati aktivnost i same činjenice, odnosno znanje. Predpostavljam da ćemo na kraju biti svi zadovoljni, mislim da svi imamo motiva i da svaki tjedan ide sve bolje i bolje – napomenuo je Blažević i dodao da trenutno nikom nije lako ni nastavnicima jer su neki po cijeli dan angažirani, a ni učenicim i roditeljima koji se moraju prvikavati na online nastavu koja sa sobom nosi jedno potpuno novo iskustvo.

- Jednostavno je situacija takva, neki možda imaju materijalne i psihološke probleme u obitelji, pa samim tim im je teže prihvaćati online nastavu. U nekim obiteljima je troje i četvero djece u školi, a na ovaj način ćemo imati uvid treba li nekom od djece pomoć. Ministarstvo je tražilo da u ovom dijelu nastave, kada se ponavlja gradivo, vidimo kakvo nam je stanje na terenu. Odnosno tražili su da se ostvari kontakt s roditeljima i učenicima da bi mogli imat jedan uvid kako se učenici snalaze s online nastavom, imaju li kakve poteškoće i potrebe – kazao je Blažević i dodao da vjeruje kako se za sad svi skupa nose dobro, misleći pri tom na roditelje, učenike i nastavnike.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij