hren
 

KONFERENCIJA ŽUPANIJSKOG STOŽERA
U protekla 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno je još 20 novooboljelih osoba pa ih je sada 296, a jedna štićenica Doma za starije u Vukovarskoj ulici, koja je bila smještena u KBC-u Split, preminula je, čulo se danas na konferenciji Stožera civilne zaštite Splitsko – dalmatinske županije.

Među 20 novooboljelih njih osmero je iz Splita, pet iz Sinja te po jedna osoba iz Vrgorca, Makarske, Trogira, Supetra, Solina, Dicma i Dugopolja.

- Preminula je  93-godišnja gospođa, korisnica Doma, koja je ujedno bolovala od niza kroničnih bolesti te bolesti srca – kazao je ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović.

Prema Meštrovićevim riječima, ostali korisnici Doma smješteni u KBC-u imaju lakše simptome koronavirusa, dok jedna osoba ima teže simptome. Od korisnika Doma u Vukovarskoj, koji se nalaze na liječenju u KBC Split, 20 ih je s prebivalištem u Splitu, po dvoje s prebivalištem u Muću i Omišu te po jedna osoba iz Starog Grada, Hrvaca, Jelse i Kaštel Lukšića.

Vezano uz koronu, u KBC-u je 94-ero pacijenata, kazao je Meštrović, a od njih je 78 pozitivno na koronavirus. Njih devet je na respiratoru i to petero iz Splitsko – dalmatinske županije, a ostali iz Šibenske, Dubrovačke i Zadarske. Jedan pacijent skinut je s respiratora i bit će otpušten kući u Dubrovnik.

Od ukupnog broja zaraženih 55 je zdrastvenih djelatnika, a novooboljele su i tri  njegovateljice iz Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici. U samoizolaciji se nalazi 95 zdrastvenih djelatnika, objavila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

- U Domu za starije osobe za sada smo testirali  55 djelatnika, a nalaz je stigao za njih 25, od kojih je osam pozitivno. Nalaze za ostale imat ćemo naknadno – informirala je Karin, naglasivši da slijedi testiranje i za joo dvadesetak djelatnika Doma.

- Na današnji dan u županiji je 1565 osoba u samoizolaciji – kazao je Marko Srdarević, zamjenik načelnika PU SD, te naveo kako je utvrđeno 13 osoba koje nisu poštivale mjere samoizolacije, ali i 181 osoba koja nije imala valjanu propusnicu.
Srdarević je najavio i kako će zatražiti od Županijskog stožera da donese odluku da se određeni prostori, koji nisu bitni za neophodno kretanje građana zatvore, odnosno zabrani se kretanje tim prostorima, ako se ne bude drugačije moglo postići potrebno distanciranje.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij