hren

PLODOVI RADA UČENIKA I NASTAVNIKA SŠ BRAĆA RADIĆ IZ NEHAJA
-Dragi svi, školski staklenik prkosi svim nedaćama vanjskoga svijeta, pokrećemo školsku tržnicu plodova rada naših učenika i nastavnika - poruka je koja je osvanula na facebook stranici kaštelanske SŠ Braća Radić s lijepim slikama brojnih presadnica koje nude u prodaji iz svog školskog staklenika.

Presadnice povrća, ljekovitog i začinskog bilja, razne cvjetne i dendrološke vrste možete kupiti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati na školskoj tržnici na adresi Put poljoprivrednika 5, Kaštel Štafilić, izuzev ovoga tjedna, kada će umjesto petka raditi u subotu te neće raditi na Uskrsni ponedjeljak, a možete im se javiti i preko njihove  facebook stranice OVDJE

-Odlučili smo spasiti sav trud naših učenika i naš trud u krajnjoj liniji u velikoj smo radnoj akciji jer smo sami i nema nam učenika koji su nam do sada pomagali, tako da o školskom stakleniku i prodaji trenutno brinu uz mene i voditeljica staklenika Ljuba Joskić te ravnateljica škole Marija Kezele. Borimo se svaki dan da sve ovo očuvamo, ipak je to naša škola  i mi smo PPV sektor– kazala nam je Anamarija Mitrović Novak profesorica predmeta poljoprivredne struke i praktične nastave koja je pokrenula školsku tržnicu na fecabooku i ispričala što sve imaju u ponudi.

-Imamo rasada žute paprike i roge, razne vrste rajčice, krastavce, tikvice, dendrološki materijal hortenzije, jasmin i starinske sorte pelargonija. Imamo začinskog bilja mente, dragoljuba, bosiljka i drugog te sukulente i juke – rekla je Mitrović Novak i dodala da će tek za desetak dana imati i cvjetnice jer se zbog trenutne situacije poremetila sjetva.

Svoje zadovoljstvo pokretanjem školske tržnice nije krila i ravnateljica koja je kazala kako se i na ovakav način žele boriti protiv koronavirusa.

-Ovo je naš dopinos borbi protiv korone, tako da se malo ljudi angažiraju, da uljepšaju svoje vrtove i dvorišta i da na taj način lakše podnesu ove teške dane. Prije cijele ove situacije s virusom  mi smo već sve pripremili, cijeli asortiman sadnog materijala i evo tu smo unatoč svemu. Radimo jer mislimo da je poljoprivreda jedino što nas može izvući iz ove situacije jer nas čekaju baš teški dani – kazala je Marija Kezele ravnateljica SŠ Braća Radić.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij