hren
 

Policija je danas uputila priopćenje iz kojega se da iščitati kako su kaznene prijave podnesene protiv trojice napadača na dvije novinarke jučer na splitskoj Sirobuji, dok je svećenik Josip Delaš prekršajno prijavljen zbog radnji protiv javnog reda i mira. Policijsko priopćenje donosimo u cijelosti

Poštovani, obzirom na vjersko okupljanje održano jučer, 12. travnja, u crkvi u Sirobuji a koje je protivno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o svim prikupljenim relevantnim informacijama  upućeno je izviješće Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Nadalje, u vezi okolnosti napada na 42-godišnju novinarku u crkvi i potom narušavanja javnog reda i sprječavanja novinara u obavljanju javne djelatnosti provedeno je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe i to 53-godišnjakom, 23-godišnjakom, 21-godišnjakom i 70-godišnjakom.

Za kazneno djelo  „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ kojim je oštećena 42-godišnja novinarka sumnjiče se 53-godišnjak i 21-godišnjak koji se sumnjiči još i za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. Oštećenoj 42-godišnjakinji je utvrđena lakša tjelesna ozljeda.

U vezi počinjenja istog kaznenog djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ na štetu 38-godišnje snimateljice televizije sumnjiči se 23-godišnjak. Protiv spomenute trojice podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, u vezi počinjenog prekršaja narušavanja javnog reda i mira na štetu okupljenih građana sumnjiči se 70-godišnjak protiv kojeg će biti podnijet Optužni prijedlog sukladno čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij