hren

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom koji je uhićen u vezi ponavljanja počinjenja prekršaja u prometu i radi kaznenog djela „Prisila prema službenoj osobi“, javlja PUSD.

Prethodno su 12. travnja policijski službenici Policijske postaje Kaštela postupali prema dojavi da spomenuti alkoholiziran upravlja osobnim vozilom. Nedugo po dojavi policijski službenici su ga pronašli u automobilu u mjestu Plano. U trenutku kada su izišli iz službenog vozila i prišli vozilu 25-godišnjak je svojim osobnim vozilom Peugeot krenuo prema dvojici policijskih službenika i pri tome ubrzavajući kretanje u namjeri da ih udari. Službenici su izbjegli udar dok je spomenuti udario u službeno vozilo, potom vozilom bježao da bi u jednom trenutku izišao i dao se u bijeg, no ubrzo je sustignut te uz upotrebu sredstava prisile svladan i priveden u postaju.

Po dovršenom istraživanju sumnjiči se za počinjenje kaznenog djela "Prisila prema službenoj osobi" iz čl.314.st.1. Kaznenog zakona. Nadalje, kako je kod istog utvrđeno da je recidivist u činjenju prekršaja iz čl.289 i 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama  uz Optužni prijedlog priveden je nadležnom prekršajnom sudu. Slijedi podnošenje prekršajne prijave i za prometnu nesreću u kojoj je ovom prilikom oštetio službeno vozilo.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij