hren
 

VOZNI RED I KUPNJA KARATA
Željezničkim tračnicama diljem Hrvatske u ponedjeljak će ponovno voziti putnički vlakovi Hrvatskih željeznica, no za ovo prvo vrijeme samo dio vlakova , dok SE pojedini vlakovi privremeno još ne pokreću, a među njima su i pojedini polasci na relaciji Kaštel Stari – Split i obratno.

U Hrvatskoj će tako radnim danom voziti 642 vlaka, subotom će prometovati njih 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova. Vlakovi na međunarodnim linijama sa Slovenijom, Austrijom,  Njemačkom, Švicarskom, Srbijom Mađarskom i dalje ne voze, kao ni  pogranični vlakovi sa Slovenijom, Mađarskom i Srbijom.

Vozni red

Vozni red vlakova zainteresirani mogu pronaći OVDJE unosom željenog polazišta i odredišta.
Pri tome treba naglasiti da zbog činjenice da će dio vlakova i dalje mirovati, što nije informatički uvedeno u vozni red,  potrebno je obratiti pažnju i na popis tih vlakova, koji se nalazi OVDJE.

Tako primjerice, od Kaštela do Splita i obratno neće voziti, iako su u voznom redu, sljedeći vlakovi

5524 Split polazak u 7.28 sati
5527 Kaštel Stari polazak u 8.36 sati
5528 Split polazak u 9.59 sati
5529 Kaštel Stari polazak u 10,08 sati
5536 Split polazak u 16 sati
5539 Kaštel Stari polazak u 16.36 sati  
5542 Split polazak u 19.12 sati
5545 Kaštel Stari polazak u 20.17 sati

a na relaciji do Zagreba ili od Zagreba do Splita

820 Split  polazak u 21.52 sati
821 Zagreb GK polazak u 22.56 sati

- U cilju smanjenja rizika od prenošenja koronavirusa  putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri. HŽ Putnički prijevoz je u vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora – navode u Hrvatskim željeznicama.

S istim ciljem preporučili su putnicima i da jednosmjerne te povratne karte kupuju on-line na LINKU ili putem mobilne aplikacije HŽPP KARTE.

Svi koji karte ne kupe on line karte mogu i dalje kupiti na blagajnama kolodvora te ako blagajne ne rade, u vlaku.
Svi koji koriste pretplatne karte iste mogu kupiti, osim na blagajnama i putem zahtjeva na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

- Putnici koji pretplatne karte nisu koristili od 22. ožujka, a nisu podnijeli zahtjev za povratom neiskorištenog dijela karte, pretplatne karte moći će koristiti do 20. svibnja ove godine - naglasili su iz HŽPP-a.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij